قاليشويي فارسي قاليشويي فارسي .

قاليشويي فارسي

نبود گمرك تخصصي، آمار صادرات فرش دستبافت را با مشكل مواجه كرده است

قالي ايراني از دار افتاد؛
نبود گمرك تخصصي، آمار صادرات فرش دستبافت را با مشكل مواجه كرده است

 

قاليشويي بلوارپروين

آمار دقيقي از صادرات فرش استان كردستان به دليل نبود گمرك تخصصي در دست نيست؛ صادراتي كه مي‌تواند مزايايي براي اين استان‌ داشته باشد.
به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ به نقل از كُردتودي، از ميان هنرهاي قديمي و بومي منطقه كردستان، قالي بافي تاريخ پُر فراز و نشيب به قدمت ۱۰۰ ساله دارد به طوري كه اين هنر در فرهنگ فولكلوريك ما نيز نمود فراواني داشته و بافندگان فرش كه بيشتر متشكل از زنان بودند به صورت فردي و يا جمعي مشغول به كار بافندگي بوده اند.

فرش دستبافت كردستان بخاطر نوع طرح، بافت و دوام آن از جمله فرش هاي مشهور جهان است و شهرت فرش ها در سنندج و بيجار به واسطه دستان هنرمند فرشبافان اين ديار به دست آمده است.

در اين ميان ۵۰ هزار بافنده كردستاني عضو تشكل ها و انجمن هاي فرش دست بافت هستند كه سالانه ۱۸۰ هزار متر مربع فرش را روانه بازار مي كنند.

تاكنون ۱۸۵ پروانه بهره برداري توليد فرش در استان كردستان صادر شده است كه متاسفانه آمار دقيقي از صادرات فرش در اين استان وجود ندارد.

به دليل نبود گمرك تخصصي آمار دقيقي از صادرات فرش دستبافت كردستان وجود ندارد

احمديان يكي از كارشناسان فرش در استان در اين باره در گفتگو با خبرنگار كردتودي اظهار داشت: صادرات فرش در استان به ساير كشورها وجود دارد اما متاسفانه به دليل نبود گمرك تخصصي در استان فرش هاي استان كردستان از ساير گمركات و يا از ساير استان هاي ديگر ايران صادر مي شود و همين باعث شده تا آمار دقيقي از صادرات فرش دست بافت در دست نباشد.

وي در ادامه عنوان داشت: در كردستان تا كنون ۱۷ هزار واحد بافنده زير چتر حمايتي بيمه قرار گرفته اند موضوعي كه بافندگان فرش را راضي نمي كند.

اين كارشناس در ادامه بيان داشت: اميدواريم در سال جاري بتوانيم با كمك مسئولين زيربط افزايش سطح بيمه را به ميزان ۱۰ هزار نفر براي بافندگان سطح استان در نظر بگيريم.

وي خاطر نشان كرد: البته در اين باره تسهيلاتي هم براي حمايت از بافندگان پرداخت شده است كه اين امر نقطه اميدي يراي حمايت بيشتر اين قشر زحمت كش است.

احمديان در ادامه بيان داشت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ توانستيم به ۶۶ نفر از پشتيبانان مشاغل خانگي حدود ۶ ميليارد تومان تسهيلات پرداخت كنيم كه در اين ميان تعدادي از بافندگان مستقل براي دريافت اين تسهيلات معرفي شده اند.





اشتغالزايي ۱۵۰ نفر توسط بانوي فرشبافت كردستاني
در ادامه الهام اميني يكي از بافندگان فرش دست بافت در كردستان در گفتگو با خبرنگار كردتودي اظهار داشت: حدود ۴ساله پيش و با حضور ده نفر نيروي خانم كار بافندگي را آغاز كردم و حال با توكل بر خدا و تكيه بر تلاش و كوشش خود توانسته ام تعداد نيروهاي فعال را به ۱۵۰ نفر برسانم.

اين بافنده كردستاني با اشاره به اينكه هدف از اين كار را ارئه يك كار مفيد جهت اشتغال آفريني و منبع درآمد زنان خانه دار بي سرپرست و يا بد سرپرست بيان كرد و افزود: نداشتن خريدار معتبر در اين راستا، نداشتن امكانات لازم و حضور دلالاني كه با واسطه فرش ها را خريداري مي كنند، نبود سرمايه گذار ،كاهش صادرات خارجي، كاهش تقاضاي داخلي، از جمله مشكلاتي است كه سد راه بافندگان شده است.

به دليل بافتن فرش سوي چشمانم را از دست داده ام

در ادامه مرضيه ساعدي يكي ديگر از فرشبافان كردستاني در اين باره عنوان داشت: نزديك به ۳۰ سال است كه مشغول بافتن فرش هستم و در اين حوزه زحمات زيادي را متحمل شده ام و حتي به دليل بافتن فرش سوي چشمانم را از دست داده و ريه هايم دچار مشكل شده است.

وي خاطر نشان كرد: از آنجايي كه زنان و دختران زيادي براي امرار معاش خود و خانواده به اين كار رو مي آوردند از مسئولين انتظار مي رود كه به مشكلات اين قشر از بافندگان خصوصا در بحث پرداخت بيمه و تسهيلات خاص فرش بافان را ياري رسانند كه متاسفانه آنچه به وفور ديده مي شود كم كاري است كه در اين حوزه ديده مي شود.

 

فرش دستباف اكنون به عنوان كالايي لوكس و كم كشش در بازار محسوب مي‌شود و با توجه به وضع موجود اقتصادي خانوار‌ها به هيچ عنوان در اولويت تامين قرار ندارد؛ بنابراين دولت بايد براي جلوگيري از تعميق ركود در اين صنعت تدابيري جدي انديشه كند و در تجارت خارجي نيز بستر‌هاي صادراتي را به گونه‌اي فراهم كند كه موجب افزايش توليد صادراتي در اين صنعت شود، و حال فرش دست بافت سنندج و بيجار كه سالها است ثبت ملي شده و ثبت جهاني آن در سازمان مالكيت معنوي توسط فرش استان كردستان در حال پيگيري است، اميد مي رود هر چه زودتر با كمك و پيگيري مسئولين اين امر تحقق يابد.

آموزشگاه گيتار غرب تهران

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۴:۳۳ توسط:ادمين موضوع:

انواع فرش دستباف كدام است؟

انواع فرش دستباف كدام است؟

شستشوي فرش دستباف

فرش ايراني از ديرباز در اقصي نقاط جهان جايگاه ويژه اي داشته و به نوعي نماد هنر ايران است كه مي‌توان به روش هاي مختلفي و بر اساس طرح، اندازه، سبك محلي و غيره دسته بندي كرد.

به گزارش بازرگاني خبرگزاري مهر، در اين مطلب شما عزيزان را با انواع فرش دستباف آشنا مي‌كنيم. فرش دستباف ايراني را مي‌توان به روش‌هاي مختلفي دستبه بندي كرد مانند انواع فرش دستباف بر اساس طرح، اندازه، سبك محلي، نوع بافت، جنس و غيره. فرش ايراني از ديرباز در اقصي نقاط جهان جايگاه ويژه اي داشته و به نوعي نماد هنر ايران است. طرفداران در سراسر جهان اذعان دارند كه بهترين خريد فرش دستباف دنيا، متعلق به ايران است. از زماني كه بشر خود را شناخت و نيازهاي زندگي را احساس كرد، به ذهنش رسيد كه منسوجاتي داشته باشد كه او را از سرما و سختي زمين حفظ كند. پشم و موي حيوانات اولين اكتشافات بشر براي رفع اين نياز بود و در نتيجه پوست اين حيوانات اولين بستر يا به عبارتي فرش آنها بود.

به دنبال تكامل، انسان آموخت كه با خرد كردن و فشردن الياف پشم، مي‌تواند بستر ضخيم‌تر و گرم‌تري به نام نمد توليد كند و با يادگيري تكنيك‌هاي ريسندگي، براي اولين بار نخ پشمي را با اتصال نخ‌هاي افقي و عمودي نخ‌هاي پشم، گليم را اختراع كرد و اين سرآغاز اختراع گره يا فرش نرم بود كه در هنر و تكنولوژي پيشرفته بود.

انواع فرش دستباف كدام است؟

در سال ۱۳۲۸ اولين قاليچه‌ها به عنوان روكش اسب يا چادر مهاجران مورد استفاده قرار گرفت و بعدها پيشرفت‌هاي زيادي در ساخت اين محصول حاصل شد. محققان معتقدند كه رشد صنعت فرش در ايران به قرن ۱۶ و ۱۷ ميلادي برمي گردد.

قالي‌هاي ايراني براي مدت‌هاي مديد رايج بوده و مورد استفاده قرار مي‌گرفتند، چنان كه گزنفون، نويسنده يوناني در كتاب كوروش، بين سال‌هاي ۴۳۰ تا ۳۴۵ پيش از ميلاد چنين توصيف كرده است: «ايراني‌ها آن‌ها را زير تخت‌هاي خود نرم مي‌گسترانند.»

فرش‌هاي دستبافت ايراني به دليل تنوع روش‌هاي توليد، اندازه، جنس، رنگ و تفاوت در شكل و ساختار در انواع مختلفي وجود دارد كه هر كدام نامي منحصر به فرد دارند.

انواع فرش دستبافت از لحاظ اندازه
رايج‌ترين اندازه‌هاي فرش دستبافت ايراني ۶ متري، ۹ متري، ۱۲ متري و ۲۴ متري مي‌باشد كه با در نظر گرفتن فضاي محيط گزينش مي‌شود.

· قالي: به فرشهايي كه در اندازه‌هاي ۳×۲ متر ،۵/۳×۵/۲ متر ،۴×۳ متر ،۴×۶ متر است، قالي گويند.

· قاليچه: فرشهايي هستند كه مساحتشان كمتر از ۴ متر مربع مي‌باشد. سايز قاليچه‌هاي معمول شامل ۲۰/۲×۴۰/۱ و ۵/۲×۵/۱ متر است.

· كلّگي: به فرش‌هايي كه از نظر عرض از قالي كم عرض تر و از نظر درازا از ۴ متر كمتر مي‌باشد كه در اندازه‌هاي ۳×۵/۱ متر ،۳×۷/۱ متر و ۷/۳×۲ متر بافته مي‌شود.

· كناره: فرشي كه براي راهروها و راه پله‌ها به كار برده مي‌شود و پهناي آن از ۷۰/۱ تا ۵/۰ متر و طول آنها از ۱۰-۳ متر متفاوت مي‌باشد و در برخي از موارد استثنايي نيز تا ۱۵ متر و بيشتر بافته مي‌شود.

· ذرع و نيم و ذرع چارك: به فرشهايي با ابعاد ۵/۱×۰۴/۱ و ۶۰/۱×۱۰/۱ متر ذرع و نيم مي‌گويند و نيز به فرشهايي كه ۳۰/۱×۸۰/۰ متر است ذرع و چارك گفته مي‌شود.

· پشتي: قاليچه‌هايي كه مساحتشان كمتر از يك متر مربع است. رايج‌ترين اندازه پشتي ۹۰×۶۰ سانتي متر است.

· پادري: قاليچه‌هاي كوچكي هستند كه اندازه پاگرد در بافته مي‌شود.

انواع فرش دستبافت ايراني از لحاظ طرح
انواع فرش دستباف كدام است؟

فرش دستباف اصفهان، كرمان و تبريز هميشه در بين شهرهاي ديگر معروف بوده اند كه عبارتند از:

فرش دستباف كاشان: يكي از محبوب ترين فرش‌ها در بين ايرانيان است. اين فرش در ايران و جهان بسيار شناخته شده است و در طرح‌ها و رنگ‌هاي متنوعي به فروش مي‌رسد. زيبايي بي نظير فرش دستباف كاشان باعث افزايش فروش توسط مصرف كنندگان شده است.

فرش دستباف تبريز: يكي ديگر از شهرهاي معروف ايران كه در توليد فرش دستباف تخصص دارد و طرفداران بي شماري دارد، شهر زيباي تبريز است. بافندگان هنرمندانه فرش‌هايي با نقش و نگارهاي خاص مي بافند. ظرافت اين نوع فرش در كمتر فرشي‌هاي به چشم مي‌خورد و شهر تبريز از قديم الايام به مهد توليد و توزيع انواع فرش دستباف در طرح‌ها و سبك‌هاي مختلف تبديل شده است.

فرش دستباف اصفهان: بافندگان و هنرمندان بيشماري در اين شهر وجود دارد كه به بافندگي فرش مشغول هستند و فرش‌هايي با طراحي ظريف و زيبا مي بافند.

فرش دستباف قم: شهر قم در زمينه هنرفرش بافي نيز حرفي براي گفتن دارد. فرش دستباف قم در رنگ‌هاي خاص با طرح‌هاي مختلف عرضه مي‌شود.

فرش دستباف نايين: نائين يكي ديگر از شهرهايي است كه در زمينه فرش دستباف تخصص دارد. هنر قالي بافي در اين شهر نيز مانند شهرهاي اصفهان و تبريز به صورت تخصصي و اختصاصي انجام مي‌شود.

انواع فرش دستبافت از لحاظ سبك محلي (شهر بافنده)
· فرش شهري: به فرش بافته شده در شهرها اطلاق مي‌شود. فرش بافته شده توسط بافنده شهري، ظريف و داراي طرح‌ها و نقش‌هاي فراوان است.

· فرش روستايي: قالي ساده و ابتدايي است كه در روستاها بافته مي‌شود. قالي‌هاي روستايي بيشتر بدون نقش و نگار بافته مي‌شوند (ذهني باف).

· قالي‌هاي عشايري: قالي‌هاي عشايري و ايلي مانند قالي‌هاي روستايي از نظر محيط و سبك زندگي ايل نشينان ساده و ابتدايي هستند. فرش‌هاي ايلي در اندازه‌هاي كوچك به شكل زمخت و خشن موجود هستند. كناره قاليچه عشايري ساختار پيچيده‌اي دارد كه اغلب در فواصل زماني معين به منگوله‌هاي كوچك پشمي متصل مي‌شود.

انواع فرش دستبافت از لحاظ نوع بافت
انواع فرش دستباف كدام است؟

انواع فرش دستباف از لحاظ نوع بافت و شيوه قرار گرفتن تار و پود، به سه مدل تقسيم بندي مي‌شوند:

فرش تمام لول: به معناي انحناي ۹۰ درجه پشت فرش و شيارهاي عميق پشت فرش است. همچنين نخ‌ها زياد از هم دور نيستند و شكل آن محكم است.

فرش لول: تارها در اين نوع فرش فاصله شأن به اندازه يك قطر نخ است. بافت تخت يك پوده و به شكل حصيري بافته مي‌شود، به اين صورت كه در هر رج، چله زير و رو شده و از پشت قالي نخ‌ها يكي در ميان ديده مي‌شوند.

فرش نيم لول: در اين نوع فرش پشت فرش انحناي گره ۴۵ درجه است.

انواع فرش دستبافت ايراني از لحاظ جنس
فرش‌هاي دستباف را مي‌توان با توجه به مواد مورد استفاده به ۵ گروه تقسيم كرد:

• پشم: نخ و پارچه از پنبه و الياف آن از پشم است. لازم به ذكر است كه بين ايلات و عشاير به جاي نخ پنبه از پشم استفاده مي‌شود.

• ابريشم كامل: فرش‌هايي كه چله و پرزشان از ابريشم است را ابريشم كامل مي‌گويند.

• گل ابريشم: در اين نوع قالي به جاي الياف پشم از ابريشم در نقش و كناره‌ها استفاده مي‌شود و معمولاً چله اين فرش‌ها ابريشم است.

• كف ابريشم: در محوطه اين گونه فرش‌ها به جاي الياف پشم از پرز ابريشمي استفاده مي‌شود.

سوف: نوعي فرش است كه از زمينه آن پودي ضخيم و نازك در بر گرفته است كه نقش گل و بوته آن پرزدار است.

انواع فرش دستبافت ايراني از لحاظ طرح
نقوش آثار و بناهاي اسلامي: اين گروه شامل كليه طرح‌هايي است كه برگرفته از نقوش و اشكال تزئيني بناها، سازه‌ها و كاشي‌هاي آنهاست.

نقوش شاه عباسي: اساس تمامي طرح‌هاي شاه عباسي بر اساس استفاده از گل معروف شاه عباسي در اين طرح است.

نقوش اسليمي: شكل اصلي اين نقوش بر اساس چرخش منظم و نقوش اسليمي است. نقوش اسليمي انواع و اشكال مختلفي دارد كه خود طبقه بندي مي‌شوند.

طرح‌هاي قابي: فرش با اشكال هندسي، مربع و لوزي است و در داخل هر يك از اين خانه‌ها نقوشي مانند گلدان، بوته، شاخه گل، درختاني مانند سرو و بيد، پرندگان و … كشيده شده است.

طراحي اقتباسي: اكثر طرح‌هاي اين گروه شباهت زيادي به طرح‌هاي فرش مناطق مرزي ايران و كشورهاي همسايه دارد كه ايراني‌ها با استفاده از هوش و ذكاوت خود آن‌ها را اصلاح كرده‌اند. به همين دليل به طرح‌هاي تطبيقي معروف هستند.

طرح‌هاي ديگري هم وجود دارند كه در اينجا آنها را نام مي بريم:

طرح‌هاي محرابي، هندسي، ماهي درهم، طرح‌هاي شكارگاهي، طرح‌هاي گل فرنگ

فرش انواع و اقسام خاص خود را دارد كه با توجه به كاربرد يا ميل آنها بايد آنها را بشناسيم. با آگاهي كامل از جنس و انواع فرش مي‌توانيم بهترين انتخاب را داشته باشيم. اميدوارم كه اين مقاله مورد رضايت شما عزيزان قرار گرفته باشد.


آموزشگاه موسيقي غرب تهران

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۰۲:۳۲ توسط:ادمين موضوع:

قاليشويي ايرانيان بهترين گزينه براي شست و شوي فرش ارزشمند شما

قاليشويي ايرانيان بهترين گزينه براي شست و شوي فرش ارزشمند شما

قاليشويي سرخه حضار

 

در خانه ي ايرانيان هميشه فرش از جايگاه بسيار والايي برخوردار بوده و جز جدايي ناپذير دكور يك خانه ايراني است. فرش را مي توان جز با ارزش ترين لوازم يك منزل دانست كه زيبايي و تميزي آن تاثير مستقيمي بر خانه و انرژي آن دارد به همان اندازه كه تميزي فرش بر خانه تاثير مي گذارد، كثيف بودن آن نيز اثر منفي بر زيبايي خانه دارد. فرش با توجه به اين كه زياد استفاده مي شود نياز به مراقبت مرتب و شست و شوي دوره اي دارد.



به گزارش گروه بازار خبرگزاري آنا در خانه ي ايرانيان هميشه فرش از جايگاه بسيار والايي برخوردار بوده و جز جدايي ناپذير دكور يك خانه ايراني است. فرش را مي توان جز با ارزش ترين لوازم يك منزل دانست كه زيبايي و تميزي آن تاثير مستقيمي بر خانه و انرژي آن دارد به همان اندازه كه تميزي فرش بر خانه تاثير مي گذارد، كثيف بودن آن نيز اثر منفي بر زيبايي خانه دارد. فرش با توجه به اين كه زياد استفاده مي شود نياز به مراقبت مرتب و شست و شوي دوره اي دارد. انتخاب يك قاليشويي معتبر براي شست و شوي فرش بسيار مهم است. پيشنهاد ما به شما قاليشويي ايرانيان است، اين قاليشويي داراي تمامي ماشين آلات به روز دنيا است و از بهترين مواد شوينده براي شست و شوي فرش هاي شما استفاده مي كند.

ملاك هايي براي انتخاب يك قاليشويي عالي

براي انتخاب يك قاليشويي شما بايد گزينه هاي مختلفي را بررسي كنيد. اين كه قاليشويي مكانيزه است يا دستي تمام مراحل شست و شو را انجام مي دهد. فرشي كه به وسيله ي ماشين آلات شسته شود كمتر دچار آسيب مي شود. اين خيلي مهم است كه قاليشويي مد نظر داراي گرم خانه باشد زيرا فرش در تماس با هواي سرد و گرم دچار آسيب مي شود و فرش در گرمخانه از اين تغييرات هوا در امان است. موادي كه در قاليشويي براي شست و شوي فرش استفاده مي شود بايد مرغوب باشد و متناسب با فرش انتخاب شود تا رنگ و بافت فرش آسيب نبيند.

مراحل شست و شو در قاليشويي هاي مكانيزه

اولين مرحله براي شروع پاك سازي و شست و شوي فرش، گردگيري فرش و تميز كردن آن از هر گونه گرد و غبار است، انجام اين كار با ماشين آلات مخصوص هيچ گونه آسيبي به فرش نمي زند. اين مرحله در بين مراحل شست و شو جز مراحل خشك است.

قاليشويي ايرانيان بهترين گزينه براي شست و شوي فرش ارزشمند شما

شست و شو فرش با مواد مرغوب و حفظ كيفيت رنگ و بافت فرش

استفاده از شوينده هاي با كيفيت در يك قاليشويي معتبر

در يك قاليشويي معتبر، انتخاب شوينده با توجه به نوع فرش و ميزان كثيفي فرش انجام مي شود. شوينده ي فرش ماشيني با فرش دست بافت كاملاً متفاوت است. فرشي كه خيلي كثيف نيست را با فرشي كه بسيار كثيف است را نبايد با يك شوينده شست زيرا نوع شوينده بر حفظ و ثبات رنگ و سلامتي بافت فرش بسيار موثر است. توجه به همين مسائل ساده باعث مي شود كه يك قاليشويي به اعتبار برسد.

شست و شوي فرش به صورت مكانيزه

شست فرش در قاليشويي كه ماشين آلات به روز و پيشرفته دارد بسيار بهتر انجام مي شود تا قاليشويي هايي كه ماشين آلات قديمي و فرسوده دارد يا بخش هايي از شست و شو را با دست و توسط پرسنل انجام مي دهد. ماشين آلات پيشرفته باعث مي شود كه كم ترين آسيب به فرش ها وارد شود و در مراحل مختلف شست و شو پارگي ايجاد نشود.

قاليشويي ايرانيان بهترين گزينه براي شست و شوي فرش ارزشمند شما

شست و شوي اصولي فرش موجب حفظ كيفيت فرش مي شود

خشك كردن فرش در گرمخانه

بعد از اتمام تمامي مراحل شست و شو مهم ترين مرحله خشك كردن صحيح فرش است. يك قاليشويي معتبر مجهز به گرمخانه است و از نگه داري فرش در هواي آزاد خودداري مي كند و فرش را به صورت كاملاً خشك به مشتري تحويل مي دهد. نگه داري كردن فرش در هواي آزاد ممكن است باعث شود فرش در معرض نور خورشيد يا باران و يا سردي هوا قرار گيرد كه موجب آسيب رسيدن به بافت فرش خواهد شد.


انتخاب شما در مورد اين كه فرش خود را به كدام قاليشويي تحويل دهيد (بهترين قاليشويي در تهران) در نتيجه كار بسيار مهم است. از مهم ترين ملاك ها در انتخاب قاليشويي، متعهد بودن مديريت و پرسنل قاليشويي است كه به شما اين اطمينان را مي دهد كه فرش خود را با بهترين كيفيت تحويل بگيريد. قاليشويي ايرانيان مي تواند يك انتخاب عالي براي شست و شوي فرش شما باشد تا در نهايت از فرش تميزي كه تحويل مي گيريد احساس رضايت داشته باشيد. اين قاليشويي داراي تمامي تجهيزات لازم براي شست و شوي فرش شما به بهترين نحو ممكن است. تحويل به موقع و برخورد مناسب با مشتري از جمله مسائل مهمي است كه در اين قاليشويي مورد توجه بسيار است.

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۲۲:۴۶ توسط:ادمين موضوع:

ضرورت توجه و حمايت از بافندگان فرش كردستان

ضرورت توجه و حمايت از بافندگان فرش كردستان

 

قاليشويي فلكه چهارم تهرانپارس

فرش دستباف كردستان به دليل استحكام بالا و زيبايي و ظرافت خاص طرفداران زيادي در بازار‌هاي ملي و بين المللي دارد و در صورت حمايت از فرشبافان و فعالان اين حوزه، مي‌تواند سهم عمده‌اي از صادرات استان را به خود اختصاص دهد.

 

ضرورت توجه و حمايت ازبافندگان فرش كردستانبه گزارش خبرگزاري صداوسيما مركز كردستان، فرش دستباف كردستان به خاطر نوع طرح، بافت و دوام آن از جمله فرش‌هاي مشهور جهان به شمار مي رود، شهرت فرش‌هاي سنندج و بيجار به واسطه دستان هنرمند فرش بافان اين ديار به دست آمده است.

 

۵۰ هزار بافنده كردستاني عضو تشكل‌ها و انجمن‌هاي فرش دستباف، سالانه ۱۸۰ هزار مترمربع فرش روانه بازار مي‌كنند و تاكنون ۱۸۵ پروانه بهره برداري توليد فرش در استان صادر شده، اما آمار دقيق ازصادرات فرش وجود ندارد.

 

در كردستان تاكنون ۱۳ هزار بافنده زير چترحمايتي بيمه قرار گرفته اند موضوعي كه بافندگان فرش را راضي نمي‌كند و البته تسهيلاتي هم براي حمايت از بافندگان فرش پرداخت شده كه نقطه اميدي براي حمايت بيشتراز فعالان اين قشر است.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۳۹:۱۴ توسط:ادمين موضوع:

بهترين راهكار و محلول جادويي براي تميز كردن انواع لكه فرش بدون نياز به قاليشويي

بهترين راهكار و محلول جادويي براي تميز كردن انواع لكه فرش بدون نياز به قاليشويي
تميز كردن انواع لكه فرش

قاليشويي نيروهوايي

اول فارس

معمولاً در ليست كارهاي خانه از بين بردن انواع لكه روي فرش و تميز كردن فرش جايگاه ويژه‌اي دارد. ريختن چاي، غذا، آب ميوه به خصوص آب هويج، خون، ژله، جوهر، لكه‌هاي زرد شده و هر چيز ديگري روي فرش مي‌تواند لكه‌هايي زشت و زننده در آن ايجاد كند.


در انتهاي مقاله به سوالات متداول در مورد بهترين محلول‌ها براي تميز كردن انواع لكه فرش پاسخ خواهيم داد.


چطور از شر لكه‌هاي روي فرش خلاص شويم؟

لكه‌هاي روي فرش معمولاً به دلايل مختلفي ايجاد مي‌شوند. راه رفتن با كفش كثيف روي فرش‌ها، ريختن مواد غذايي و مايعات رنگي روي فرش و بازيگوشي كودك و يا حيوان خانگي‌تان روي فرش مي‌تواند تنها بخشي از دلايل كثيف شدن فرش باشد. ممكن است تا به حال روش‌هاي مختلفي را براي از بين بردن لكه فرش استفاده كرده باشيد و يا حتي اقدام به شستن فرش در خانه كرده باشيد.

اما بايد بدانيد براي تميز كردن هر لكه فرش بايد از روش مناسب با آن ماده استفاده كنيد. بهتر است قبل از اينكه از تميز كننده‌هاي شيميايي براي از بين بردن لكه فرش استفاده كنيد، يك پارچه سفيد و مرطوب برداريد و سعي كنيد با كمك آن لكه را از روي فرش برداريد. آشنا بودن به نكات مهم در خانه تكاني عيد و روش‌هاي تميز كردن لكه‌هاي فرش مي‌تواند به شما كمك كند تا راحت‌تر از شر لكه‌ها راحت شويد.

بهترين راهكار براي از بين بردن لكه لباس و پارچه يا فرش اين است كه ابتدا ببينيد اين لكه با چه ماده‌اي ايجاد شده و فرش شما چه جنسي دارد. تميز كردن فرش با بخارشو هميشه راه حل مناسبي نيست و گاهي اوقات بهتر است ابتدا از يك ماده تميز كننده مناسب براي تميز كردن لكه فرش استفاده كنيد. در ادامه مي‌توانيد با مراحل كلي از بين بردن لكه فرش آشنا شويد.

۱- از بين بردن ماده رنگي از روي فرش
اولين مرحله براي تميز كردن و از بين بردن ماده رنگي روي فرش اين است كه در همان لحظه و بدون معطلي، به وسيله يك قاشق يا چاقوي تير مواد رنگي را از روي فرش برداريد. زماني كه به موقع براي تميز كردن لكه‌هاي فرش اقدام كنيد، اين لكه‌ها راحت‌تر و زودتر از بين مي‌روند.

بعد از برداشتن مواد رنگي از روي فرش، يك پارچه سفيد و تميز كه رطوبت را به خوبي جذب مي‌كند روي محل لكه قرار دهيد. اين كار موجب مي‌شود لكه در ساير بخش‌هاي فرش پخش نشود. هيچ‌گاه براي تميز كردن لكه فرش آن را مالش ندهيد. اين كار موجب آسيب دائمي به الياف فرش و پخش شدن رنگ آن مي‌شود.

۲- لكه فرش را تميز كنيد
تميز كردن لكه فرش

بعد از اينكه مرحله اول به اتمام رسيد، حال بايد به وسيله يك تميز كننده متناسب با نوع لكه اقدام به تميز كردن فرش كنيد. يكي از بهترين تميز كننده‌هاي طبيعي براي پاك كردن لكه فرش، سركه سفيد است. براي اين كار مي‌توانيد ۱ قاشق چاي‌خوري مايع ظرفشويي را با يك چهارم ليوان آب گرم و ۱/۴ قاشق چاي‌خوري سركه سفيد تركيب كنيد.

مواد را داخل يك شيشه اسپري بريزيد و روي پارچه اسپري كنيد. سپس با نوك پارچه محل لكه را آرام تميز كنيد. توجه داشته باشيد كه محل لكه را بيش از حد خيس نكنيد و نسابيد. اجازه دهيد مواد ۱۰ دقيقه روي لكه قرار بگيرد. بهتر است قبل از امتحان كردن هر ماده تميز كننده‌اي ابتدا آن را روي يك نقطه كوچك از فرش امتحان كنيد و مطمئن شويد كه رنگ فرش پخش نمي‌شود و ماده به بافت فرش شما آسيب وارد نمي‌كند.

۳- از شر لكه رنگي روي فرش راحت شويد
پس از تميز كردن فرش با ماده تميز كننده، حال يك پارچه تميز، سفيد و جاذب را كمي مرطوب كنيد و به آرامي روي محلي كه به تميز كننده آغشته شده بكشيد. بهتر است براي مرطوب كردن پارچه از آب سرد استفاده كنيد و آن را كامل فشار دهيد و بعد از آن براي تميز كردن لكه فرش استفاده كنيد. در نهايت يك دستمال كاغذي روي محل لكه قرار دهيد تا آب اضافي را به خود جذب كند و تا خشك شدن كامل فرش روي آن بخش قدم نزنيد.


از بين بردن انواع لكه از روي فرش

اولين قدم براي خانه تكاني فوري و ترفند هاي خانه تكاني اين است كه با روش‌هاي از بين بردن انواع لكه‌ها به خوبي آشنايي داشته باشيد. اگر بدانيد هر لكه با چه حلالي راحت‌تر تميز مي‌شود، به سادگي مي‌توانيد فرش‌هايتان درست مثل روز اول تميز و بدون لكه كنيد.

از بين بردن لكه آب ميوه از روي فرش
بهترين روش براي از بين بردن لكه انواع آب ميوه مثل آب هويج از روي فرش، اسپري كردن مقداري نوشابه «سون آپ» روي محل لكه است. مقداري نوشابه بدون رنگ روي محل لكه آبميوه روي فرش اسپري كنيد و با كمك يك پارچه ميكروفيبر لكه را تميز كنيد.


از بين بردن لكه شكلات از روي فرش

براي تميز كردن لكه شكلات از روي فرش ابتدا باقي‌ مانده شكلات را به كمك نوك چاقو از روي فرش برداريد. سپس يك يخ داخل كيسه پلاستيكي بيندازيد و آن را روي محل لكه قرار دهيد. بعد از سفت شدن شكلات آن را با چاقو از روي فرش جدا كنيد. بعد از برداشتن شكلات بايد ۱/۴ قاشق چايخوري مايع ظرفشويي را با يك فنجان آب گرم تركيب كنيد.

سپس با استفاده از يك پارچه تميز اين محلول را روي محل لكه بزنيد. ۵ دقيقه صبر كنيد و بعد آن را با پارچه تميز مرطوب تميز كنيد تا لكه روي فرش از بين برود.


از بين بردن لكه شمع از روي فرش

راي از بين بردن لكه شمع از روي فرش بايد يك كيسه يخ روي محل لكه قرار دهيد. سپس با استفاده از چاقو شمع را خرد كنيد و سپس به آرامي خرده‌هاي شمع را با جارو برقي تميز كنيد. در انتها لكه شمع را به وسيله پارچه و آب گرم تميز كنيد و خوب خشك كنيد.

از بين بردن لكه چاي يا قهوه از روي فرش ماشيني و دستباف

براي تميز كردن لكه چاي و قهوه و نسكافه از روي فرش ماشيني و دستباف به خصوص فرش روشن و كرم رنگ مي‌توانيد از تركيب ۲ قاشق غذاخوري هيدروژن پراكسيد و ۱ قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي استفاده كنيد. اين تركيب را با نوك انگشت به محل لكه بماليد و چند ثانيه صبر كنيد. سپس با يك پارچه مرطوب محل لكه را تميز كنيد.

از بين بردن لكه فرش با ماست نيز يك روش مؤثر ديگر براي از بين بردن لكه چاي و قهوه از روي فرش است.

تميز كردن لكه خاك و گل از روي فرش
براي تميز كردن لكه گل از روي فرش ابتدا بايد كمي صبر كنيد تا گل كاملاً خشك شود. سپس آن را با چاقو خراش دهيد و جاروبرقي بزنيد. سپس با استفاده از تركيب هيدروژن پراكسيد و مايع ظرفشويي محل لكه را تميز كنيد.


تميز كردن لكه خون از روي فرش

براي تميز كردن لكه خون از روي فرش مي‌توانيد از آب سرد يا نوشابه بدون رنگ استفاده كنيد. براي اين كار پارچه را به آب سرد يا نوشابه آغشته كنيد و روي محل لكه بكشيد.

از بين بردن لكه آدامس از روي فرش
براي از بين بردن لكه آدامس از روي فرش ابتدا يك كيسه يخ روي محل لكه قرار دهيد. سپس آدامس سفت شده را با كمك چاقو از روي فرش برداريد و در نهايت با استفاده از يك مايع لكه بر فرش طبيعي مثل تركيب سركه و آب و مايع ظرفشويي، لكه را برطرف كنيد.


از بين بردن لكه چربي از روي فرش

استفاده از تميز كننده جوش شيرين به عنوان لكه بر فرش و از بين بردن لكه‌هاي روي آن بسيار رايج است. براي اين كار بايد جوش شيرين را روي محل لكه بپاشيد و ۶ ساعت صبر كنيد و سپس جارو بكشيد. در مرحله بعد براي از بين بردن لكه زرد روي فرش بايد يك پارچه آغشته به الكل را روي محل لكه بكشيد و آن را تميز كنيد.


تميز كردن لكه چسب قطره‌اي از روي فرش

اگر چسب قطره‌اي روي فرش شما ريخته و نگران از بين بردن لكه آن هستيد، در اين بخش راهكار مؤثري به شما ارائه مي‌دهيم. اولين راه حل براي پاك كردن لكه چسب قطره‌اي از روي فرش استفاده از اتو بخار است.

براي اين كار بايد يك پارچه سفيد و تميز روي محل لكه قرار دهيد. سپس اتو بخار را روي محل لكه قرار دهيد تا بخار آن به محل لكه برخورد كنيد. بخار داغ موجب مي‌شود تا چسب نرم شود و به پارچه بچسبد.

راه حل بعدي براي از بين بردن لكه چسب قطره‌اي از روي فرش استفاده از چند قطره «استون» است. براي اين كار بايد مقداري استون روي محل لكه بريزيد و سپس به آرامي آن را تميز كنيد. معمولاً استفاده از سركه يا مقداري آمونياك نيز براي از بين بردن لكه چسب مؤثر است.

سوالات متداول
بهترين روش براي از بين بردن لكه آب ميوه از روي فرش چيست؟
براي از بين بردن لكه انواع آب ميوه مثل آب هويج مي‌توانيد مقداري نوشابه «سون آپ» روي محل لكه اسپري كنيد و با كمك يك پارچه ميكروفيبر لكه را تميز كنيد.

چطور لكه شكلات را از روي فرش برطرف كنيم؟
براي تميز كردن لكه شكلات ابتدا باقي‌ مانده شكلات را به كمك نوك چاقو از روي فرش برداريد. بعد از برداشتن شكلات بايد ۱/۴ قاشق چاي‌خوري مايع ظرفشويي را با يك فنجان آب گرم تركيب كنيد و محلول را روي محل لكه بزنيد و بعد از ۵ دقيقه محل را پاك كنيد.

روانشناس مرزداران

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۳۸:۴۳ توسط:ادمين موضوع: