چگونه قاليشويي مجاز را از غيرمجاز تشخيص دهيم؟
در گفتوگوي رئيس اتحاديه قاليشويان تهران با پانا تشريح شد:
چگونه قاليشويي مجاز را از غيرمجاز تشخيص دهيم؟
تعرفههاي قاليشويي چقدر گران شده است؟/ اگر فرش دير به دست مشتري برسد، تخلف نيست/ چيزي به نام عادي شويي و عالي شويي وجود ندارد و تخلف است
تهران (پانا) – در اين روزهاي نزديك به عيد يكي از مهمترين كارها در انجام كار خانهتكاني شستن فرش و قاليچه است، رئيس اتحاديه قاليشويان تهران درباره تشخيص واحدهاي مجاز و مبلغي كه بايد پرداخت شود گفت كه اگر فرشي دير به دست مشتري برسد اتحاديه به لحاظ قانوني كاري نميتوانند بكنند و تاخير در ارسال تخلف محسوب نميشود.
يكي از نوستالژيهاي روزهاي نزديك به بهار شستشوي فرش است و گويي غبار خستگيها و ناملايمتيهاي يك سال خانه است كه بر آب ميرود و رنگ و نقش فرش حس خوب زندگي را زنده ميكند اما با ماشينيشدن زندگي ديگر كمتر كسي در خانه اقدام به شستشوي فرش نميكند و همين است كه دغدغه خانواده انتخاب يك قاليشويي مجاز با قيمت منصفانه است. از موضوع رشد قارچ گونه قاليشوييهاي غيرمجاز در آستانه نوروز كه بگذريم طرح عنوانهايي مانند «عادي شويي» و يا «عاليشويي» فرش كه بر هزينه شستشو تأثير زيادي دارد و البته دير رسيدن فرش به دست مشتري همه موضوعي شد تا به سراغ حميد محمدي كمسرخ، رئيس اتحاديه قاليشويان تهران برويم و با وي گفتوگو كنيم.
حميد محمدي كمسرخ، رئيس اتحاديه قاليشويان تهران در گفتوگو با پانا درباره قيمتگذاري تعرفههاي قاليشويي عنوان كرد: «قيمتها در سايت اتحاديه قاليشويي تهران موجود است و البته واحدهاي صنفي مجاز هم در همين سايت وجود دارد و مردم ميتوانند با مراجعه به اين سايت هم از قيمتي كه پرداخت ميكنند مطمئن شوند و هم قاليشويي مورد نظرشان را انتخاب كنند.»
افزايش تعرفههاي قاليشويي 25 درصد؛ مواد اوليه 200 درصد
وي درباره ميزان افزايش قيمت تعرفههاي قاليشويي در تهران گفت:«تغيير قيمتها نسبت به افزايش مواد اوليه چندان بالا نيست. در شرايطي تعرفههاي قاليشويي 25 درصد افزايش قيمت داشت كه مواد اوليه 200 درصد افزايش قيمت داشته است. پس افزايش 25 درصدي شستشوي خدمات فرش مناسب بوده است.»
كمسرخ درباره رشد قاليشوييهاي غيرمجاز در آستانه عيد نوروز و دردسرهايي كه براي اين صنف ايجاد ميشود، اظهار كرد: «90 درصد مشكلات اتحاديه ما فعاليت افراد غيرمجاز است. اين افراد يك مكاني دارند كه از آن استفاده ميكنند و بعد از اينكه فرش را از مشتري تحويل گرفتند متواري ميشوند. ما هم بهعنوان اتحاديه نميتوانيم كاري بكنيم زيرا ما فقط به شكايت كساني ميتوانيم رسيدگي كنيم كه واحد صنفي مجاز اتحاديه ما باشند.»
وجود 400 واحد قاليشويي مجاز در تهران
وي درباره تعداد قاليشوييهاي مجاز در تهران گفت: «اتحاديه قاليشويي تهران 400 واحد قاليشويي مجاز دارد و نرخنامه و همه موارد اينچنيني در سايت ما موجود است. نشاني سايت اتحاديه هم eght1351.com است و قاليشويي و خدمات فرش مطمئن به مشتريهايمان ارايه ميشود.»
وي افزود: «كسانيكه از واحدهاي قاليشويي مجاز شكايت دارند ميتوانند به اتحاديه مراجعه كنند و يكشنبهها و سهشنبهها به شكايت شهروندان از نظر قيمت و خسارتهايي كه وارد شده رسيدگي ميشود.»
رييس اتحاديه قاليشويان شهر تهران درباره وجود نرخهاي چندگانه گفت: «براي فرشهاي ماشيني دو نرخ وجود دارد. اين نوع فرشهاي ماشيني معمولي با بستهبندي و سرويس كامل بر اساس مترمربع 10هزار و 600 تومان است و براي فرش نفيس و قيمتي كه ظرافت بيشتري دارند قطعا قيمت متفاوت است. همچنين براي فرشهاي دستباف معمولي متري 28 هزار تومان است. بعضي فرشها تمام ابريشم هستند و خدمات بيشتري نياز دارند. فرشهاي دستباف كهنه و عتيقه هم قيمتشان مشخص است و مشتري با واحد صنفي توافقي قراردادي امضا ميكند و اگر به مشكلي برخورد كرد اتحاديه كارشناس دارد و رسيدگي ميكند.»
عادي شويي و عالي شويي تخلف محسوب ميشود
كمسرخ درباره دو نوع شستشوي عاديشويي و عاليشويي كه درميان قاليشوييها باب شده است، اظهار كرد: «اين ها معنا ندارد، فرش بايد تمييز و مرتب شسته شود و حالا با عناوين مختلف و اينكه با فلان شامپو شسته ميشود و غيره اصلاً مجاز نيست و در صورت گزارش تخلف محسوب شده و رسيدگي ميشود. ناگفته نماند اين نوع اصطلاحها ميتواند نشان از غيرمجاز بودن قاليشويي هم باشد وگرنه قاليشويي مجاز ميداند كه اينها تخلف است و اگر مشتري گزارش كند، رسيدگي ميشود. ما نرخ نامه مشخصي داريم و بر اساس آن بايد هزينه شستشوي فرش گرفته شود.»
رييس اتحاديه قاليشويان تهران با اشاره به تعطيلي برخي از واحدها قاليشويي مجاز در تهران به دليل شرايط كرونا گفت: «متأسفانه هيچ كمكي به واحدهاي تعطيل شده وجود ندارد. نه دولت به اين نوع واحدها كمكي كرد و نه اتحاديه ما توانست كمك كند زيرا ما زير نظر اتاق اصناف هستيم و البته نامه هم زدهايم اما پاسخي نگرفتيم.»
دير رسيدن فرش به دست مشتري تخلف نيست
كمسرخ درباره دير رسيدن فرش به دست مشتري و اينكه آيا اين موضوع هم طبق قانون تخلف محسوب ميشود يا نه اظهار كرد: «ممكن است اين روزها به دليل حجم كار قاليشوييها فرش دير به دست مشتري برسد. متأسفانه اين موضوع عادي شده است و البته به لحاظ قانوني تخلف محسوب نميشود و اتحاديه برنامه و مجوزي ندارد كه اين واحد صنفي را بر اين مبنا متخلف اعلام كند. اتحاديه نميتواند كاري كند بلكه واحد صنفي خودش بايد بهگونهاي عمل كند كه رضايت مشتري را جلب كند و اين دليلش اين است كه كار در شب عيد بيش از حد توان گرفته ميشود. اما به طوركلي در قانون رسيدگي به اين نوع بيانضباطي تعريف نشده است.»
بيشترين شكايت مربوط به واحدهاي قاليشويي غيرمجاز است
رئيس اتحاديه قاليشويان تهران درباره نوع بيشترين شكايتها به اين اتحاديه گفت: «بيشترين نوع شكايتهاي ما مربوط به واحدهاي قاليشويي غيرمجاز است. متأسفانه در آستانه نوروز قاليشوييهاي غيرمجاز با قيمت پايين فرش را از منزل مشتري ميگيرند و بعد سر مشتري را كلاه ميگذارند. شهروند نبايد فقط به يك تلفن همراه اكتفا كنند بلكه بايد ببينند مكان قاليشويي كجاست و واحدهاي مجاز را از سايت قاليشويي اتحاديه بردارند.»
برچسب: ،