عضو هيأترئيسه و دبير اول كميسيون فرهنگي مجلس: ارتقاي «مركز» ملي فرش ايران به «سازمان» از سوي رئيسجمهور پيگيري ميشود
به گزارش روابط عمومي مركز ملي فرش ايران، به نقل از خبرگزاري رضوي، «سيد مجتبي محفوظي» در بازديد از مركز ملي فرش ايران و ديدار با «فرحناز رافع» رئيس اين مركز كه با حضور رئيس و اعضاي دبيرخانه فراكسيون فرهنگعمومي مجلس شوراي اسلامي نيز همراه بود، افزود: به دنبال ارتقاي مركز ملي فرش ايران هستيم زيرا با ارتقاي اين مركز، بسياري از مشكلات قاليبافان كشور رفع ميشود.
نماينده مردم آبادان و اروندكنار در مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه ادامه داد: به فضل الهي، با قيدِ اولويت، به عنوان رئيس كميته ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در مجلس شوراي اسلامي، توجه به اين مهم را از رئيس جمهور، تا حصول نتيجه در دستور كار قرار خواهم داد.
فرش دستباف تبلور فرهنگِ غني ايران اسلامي
محفوظي، در بخش ديگري از اين بازديد و نشست، تأكيد كرد: فرش دستباف، علاوه بر منافع اقتصادي و اشتغالزايي جامعه دو ميليوني آن، از بعد هنري و فرهنگي نيز نماد و تبلور فرهنگ غني اين سرزمين بوده و شهرت جهاني خود را طي ادوار مختلف حفظ كرده است.
رئيس كميته ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مجلس شوراي اسلامي افزود: صادرات فرش دستبافت از سال ۱۳۵۲ تاكنون با وجود همه فراز و فرودها، جايگاه خود را در سطح بينالمللي بهعنوان رتبه بزرگترين صادركننده فرش دستباف حفظ كرده است.
ضرورت «ثبتِ ملي فرشِ عرب خوزستان» بهعنوان ميراثِ ماندگار
عضو هيأترئيسه و دبير اول كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه اين نشست، تصريح كرد: زنان عرب خوزستان از سدههاي قبل از اسلام، قالي بافتهاند كه به آن هنر سجادبافي (بافت قالي) ميگويند، بافت اين فرش هم اكنون در مناطق مختلف استان رواج دارد از اينرو براي ترويج و اشاعه آن، ثبت ملي فرش عرب بايد پيگيري شود.
محفوظي، افزود: خيلي از كشورهاي منطقه بسياري از داشتههاي فرهنگي، حكما و دانشمندان كشورمان را به نام خودشان ثبت كردهاند، به نظر ميرسد ثبت ملي و جهاني فرش دستباف ايران براي نقشآفريني هنر اصيل ايراني جايگاه ويژهاي دارد.
گفتني است؛ بر اساس مصوبه شورايعالي اداري بهشماره ۵۱۶۹/۱۹۰۱ مورخ ۱۳۸۲/۱/۲۰ همه امور مربوط به اين نام مجاز نمي باشدگذاري، برنامهريزي، نظارت، هدايت و حمايت صنعت فرش دستباف، امور تحقيقاتي و پژوهشي مربوط به آن و تهيه ضوابط و الزامات فني توليد و صادرات و اقدامات حمايتي مربوط به آن از كليه دستگاههاي دولتي جدا و در حوزه مركزي وزارت بازرگاني (وزارت صمت) با عنوان «مركز ملي فرش ايران» تجميع شد.
برچسب: ،