قاليشويي فارسي قاليشويي فارسي .

قاليشويي فارسي

«فرش عرش»، پرتره‌اي درباره يك كارآفرين

 روح‌الله توكلي كارگردان «فرش عرش» مي‌گويد: تماشاي مستندها هنوز به يك پديده قابل دسترس و همگاني تبديل نشده است. به گزارش سينماخانه و به نقل از ستاد خبري شانزدهمين جشنواره بين‌المللي «سينماحقيقت»، روح الله توكلي كارگردان مستند «فرش عرش» درباره اين اثر خود گفت: «فرش عرش» پرتره‌اي درباره يك تاجر، بافنده و كارآفرين فرش اصفهاني […]

روح‌الله توكلي كارگردان «فرش عرش» مي‌گويد: تماشاي مستندها هنوز به يك پديده قابل دسترس و همگاني تبديل نشده است.
به گزارش سينماخانه و به نقل از ستاد خبري شانزدهمين جشنواره بين‌المللي «سينماحقيقت»، روح الله توكلي كارگردان مستند «فرش عرش» درباره اين اثر خود گفت: «فرش عرش» پرتره‌اي درباره يك تاجر، بافنده و كارآفرين فرش اصفهاني است كه در يك سفر به عتبات عاليات و در نجف اشرف در حس و حال خود متوجه مي‌شود كه فرش‌هاي آنجا در شان فضاي موجود نيستو تصميم مي‌گيرد تا فرش‌هايي ببافد و به آن‌جا اهدا كند.

وي ادامه داد: به خاطر شرايط و موقعيت با سختي به اندازه‌گيري صحن ايوان مي‌پردازد و به ۸ متر و ۴۰ سانت مي‌رسد اما در مرحله بافتن متوجه مي‌شود كه انگار در محاسبات خود دچار مشكل شده است و فرشي كه دارد بافته مي‌شود، ۸ متر است و درنهايت تصميم مي‌گيرد كه كار را در ۸ متر تمام كند و درنهايت بعدا ۴۰ سانتي متر را به آن اضافه كند. در سفري كه مجدد به عتبات عاليات مي‌رود با توليت آنجا صحبت مي‌كند و با استقبال آن‌ها مواجه مي‌شود و به او اجازه داده مي‌شود تا بتواند عكس بگيرد و با ابزار و وسايل، اندازه‌گيري دقيقي داشته باشد و بعد از اندازه‌گيري دقيق خود در مي‌يابد كه متراژ مدنظر ۸ متر است و با اين اتفاق متوجه مي‌شود كه دست ديگري در كار بوده است و بعد از اهدا كردن فرش اولي تصميم مي‌گيرد كه حرم‌هاي ديگر را نيز مفروش كند.

اين مستندساز درباره مشكل‌هاي مسير توليد خود بيان كرد: چون مراحل را از ابتدا ضبط كرديم، بزرگترين مشكلي كه با آن مواجه شديم محدوديت تصويربرداري در برخي از اماكن بود و نكته ديگر اينكه طبيعتا هرچقدر توليد طولاني شود و متوقف شود و دوباره از سرگرفته شود، براي فيلمساز مشكل‌ساز خواهد بود.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي تسليحات

توكلي افزود: نسخه نهايي اين مستند ۳۱ دقيقه است و حدودا ۳ سال كل پروسه توليد تا تدوين اين مستند طول كشيد.

كارگردان «فرش عرش» با اشاره به دسترسي سخت به برخي از مستندها توضيح داد: شخصا پيگير مستندهاي مختلف هستم و متاسفانه برخي از مستندهايي كه فاخر هستند و در جشنواره‌هاي مختلف نيز مورد اقبال قرار مي‌گيرند در دسترس نيستند و بسيار سخت مي‌توان به آرشيوهاي مستند دست پيدا كرد كه اين يكي از معضلات بزرگي است كه اگر مرتفع شود مي‌تواند كمك كننده باشد.

توكلي درباره جشنواره «سينماحقيقت» نيز مطرح كرد: وجود جشنواره‌اي مانند «سينماحقيقت» از اتفاق‌هاي بسيار خوب است. فضاي تخصصي كه براي ارايه شدن فيلم‌ها و ديده شدن مستندسازان بسيار حايز اهميت است و باعث ايجاد انگيزه در مستندسازان مي‌شود. واقعيت امر اين است كه «سينماحقيقت» تاثير بسياري در فيلم‌ها دارد و باعث مي‌شود كه موردتوجه قرار بگيرند و همين امر باعث مي‌شود تا مستندساز كار بعدي خود را نيز با قدرت بيشتري پيش ببرد.

روح الله توكلي در پايان گفت: به عنوان نكته پاياني دوست دارم مطلبي را بيان كنم. مستندسازاني كه شغل‌شان توليد مستند است و از اين طريق امرارمعاش مي‌كنند و نهايتا يكي دو كار حرفه‌اي در سال انجام مي‌دهند و با برآوردهايي كه وجود دارد، شرايط مناسبي را پشت سر نمي‌گذارند. اگر امكاني وجود داشته باشد و جاهايي مانند خانه مستند، «سينماحقيقت» و حوزه هنري و… با اين مستندسازان همكاري كنند، بسيار خوب مي‌شود. بالاخره كساني كه در جشنواره‌اي مانند «سينماحقيقت» وارد مي‌شوند يعني كار خود را بلد هستند و در اين حوزه تخصص دارند و سطح آن‌ها نيز در اين جشنواره مشخص مي‌شود. با وجود اين مطلب اگر بتوانند با اين مراكز و موسسات بيشتر از حال حاضر همكاري داشته باشند و سفارش بگيرند، بسيار خوب مي‌شود. زيرا دغدغه فكري و ذهني آن‌ها به سمت رفع گرفتاري امورات مالي و… مي‌رود و نمي‌توانند آن چنين كه شايسته است به اثر خود بپردازند. اميدوارم اين فضاها و مكان‌ها بتوانند در قالب همكاري و سفارش با اين مستندسازان كار كنند تا تمام همكاران من نيز بتوانند با قدرت بيشتري پيش بروند.

شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مستند ايران «سينماحقيقت» از ۲۰ تا ۲۵ آذرماه به دبيري محمد حميدي مقدم در حال برگزاري است.

 

منبع : سينما خانه

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۱۲:۲۱ توسط:ادمين موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :