صادرات فرش تركيه 68 برابر ايران شد
به گزارش تجارتنيوز، طي يكسال گذشته كشور تركيه توليد فرش ماشيني خود را به 68 برابر ايران رسانيد.
اين درحالي است كه توليدكنندگان ايراني ازجمله مشهورترين توليدكنندگان فرش ماشيني در دنيا هستند، اما كل صادرات فرش ماشيني كشور در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ ميليون دلار و در ۷ماهه امسال نيز ۲۶/۵ ميليون دلار بوده است.
اما صادرات فرش ماشيني تركيه از ۱/۹ ميليارد دلار در سال ۲۰۱۳ به ۲/۷ ميليارد دلار تا سال ۲۰۲۱ و به ۲/۲ ميليارد دلار نيز تا ۱۰ماهه ۲۰۲۲ رسيده است.
به عبارتي، صادرات فرش ماشيني تركيه طي سال گذشته حدود ۶۸ برابر صادرات اين محصول در كشورمان بوده است. (نوداقتصادي)
مهاجرت طراحان فرش از ايران
پيش از اين رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران در گفتوگويي با تجارتنيوز از مهاجرت طراحان فرش از ايران خبر داد.
محمدعلي زرينهكفش در اين مورد گفت: «مهاجرت طراحان فرش از چند سال گذشته آغاز شد. متأسفانه از آنجايي كه ايران قانون جهاني كپيرايت را نپذيرفت و فردي هم در بدنه دولت براي دفاع از اين قانون فعاليت ندارد.»
او ادامه داد: «اين امر باعث شد كشورهايي همچون نپال، چين، هند، پاكستان، تركيه و … از طرح فرشهايي ايراني كپيبرداري كنند.»
به گفته رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران، مركز ملي فرش، تعدادي از طرحهاي فرش ايراني را به ثبت رسانده اما درباره دفاع از آن در مقابل كپيبرداري اقدامي انجام نداده است.
اما چرا ايران در زمينه مرمت فرش كه ارزآوري خوبي هم دارد، اقدام نميكند؟ زرينهكفش در اين مورد به تجارتنيوز گفت: «با توجه به اينكه واردات برخي از فرشها به كشور ممنوع است ما مبادرت به ايجاد سامانهاي براي واردات فرش به جهت مرمت، تكميل و شستشو نكردهايم تا در يك چارچوب مشخص فرشهايي كه نياز به مرمت دارند بتوانيم به كشور وارد كنيم.»
او ادامه داد: «اين در حالي است كه كشوري مانند تركيه در اين زمينه گامهاي بسيار خوبي برداشته است. همين خلأ و بيتوجهي در ايران باعث شد تا تركيه اقدام به جذب هنرمندان و مرمتكاران ايراني كند. تركيه با استفاده ابزاري از هنرمندان حوزه فرش سود اصلي را نصيب خود كرد.»
بيشتر بخوانيد : قاليشويي در نارمك
برچسب: ،