۱۵۰۰ كارگاه قالي بافي در آذربايجان شرقي فعاليت مي كنند
ايسنا/آذربايجان شرقي رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تبريز گفت: ۱۵۰۰ كارگاه قالي بافي كوچك و بزرگ در سطح استان وجود دارد كه بيشتر از پنج نفر را نميتوانند بيمه كنند.
اسماعيل چمني، پنجشنبه اول ديماه در نشست با فعالان اقتصادي استان با حضور وزير صمت، با بيان اينكه فرش دستباف هنر و صنعت اوليه ما ايرانيها است، اظهار كرد: بيشترين اشتغال سطح كشور در حوزه بخش خصوصي مربوط به فرش دستباف بوده و در دنيا با محوريت ايران بوده و در ايران با آذربايجان شرقي است.
وي با بيان اينكه تنها كالاي ثبت جهاني متعلق به ايران، فرش دستباف است، گفت: ارتزاق هشت ميليون نفر در كشور به فرش دستباف وابسته است و اين آمار در آذربايجان شرقي ۵۰۰ هزار است.
وي توضيح داد: هشت سال پيش، ۷۰۰ هزار بافنده بيمه شده در سطح كشور وجود داشت و اين عدد در استان ما ۱۰۰ هزار خانوار بافنده بوده است؛ اكنون در كشور ۳۰۰ هزار خانوار و در سطح استان ۴۰ هزار خانواده شامل بيمه قاليبافي است، درحاليكه ظرفيت كشوري دو ميليون بوده و ظرفيت استاني ۲۰۰ هزار خانوار است.
وي در خصوص مشكلات اين صنعت، گفت: يكي از مشكلات بافندگان اين است كه سختي و زيان آور شامل اين افراد نميشود و آنها قادر نيستند ۳۰ سال فرش ببافند؛ لذا از وزير محترم صمت درخواست رسيدگي و حل و فصل اين موضوع را داريم.
چمني با بيان اينكه تثبيت قيمت ارز و تك نرخي بودن آن براي صادرات فرش ضروري است، گفت: درحال حاضر قيمت مواد اوليه به قدري افزايش يافته است كه توليدكنندگان ديگر به سختي ادامه ميدهند و با اين روند، در عرض سه سال به حداقل خواهيم رسيد.
به گفته وي، در بسياري از رسانهها مطرح ميشود كه وام بانكي براي توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف اعطا ميشود؛ درحاليكه تاكنون در هيچ استاني وام بانكي به اين افراد پرداخت نشده است.
بيشتر بخوانيد : قاليشويي منطقه 3
برچسب: ،