چرا توليد فرش براي قاليبافان نمي صرفد؟
تيتر۲۰- عبدالله بهرامي صنعت فرش دستباف را از جمله صنايع بومي كشور دانست كه در اشتغال و ارزآوري موثر است و گفت: اين شغل مكمل شغلهاي دامپروري و كشاورزي است و نقش بسزايي در جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها و حاشيه شهرهاي بزرگ ايفا مي كند.
وي تعداد تعاوني هاي فرش دستباف كشور را بيش از ۱۷۸۰ تعاوني ذكر كرد و گفت: صنعت فرش تمام مولفه هاي اقتصاد مقاومتي را دارد و بايد بيش از پيش به آن توجه شود.
مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف در عين حال كاهش صادرات فرش دستباف را در كاهش توليد و بيميلي صادركنندگان فرش موثر خواند و گفت: هنگامي كه صادرات فرش كاهش مي يابد بر بدنه توليد هم تاثير مي گذارد. از سويي به دليل افزايش قيمت مواد اوليه، توليد فرش براي قاليبافان مقرون به صرفه نيست و موجب خروج تدريجي قاليبافان از اين چرخه شده است.
رئيس كميسيون فرش، صنايع دستي و گردشگري اتاق تعاون ضمن اشاره به ايجاد مركز تجاري مسكو توسط اتاق تعاون ايران، اظهار كرد: ايجاد مركز تجاري در روسيه يك فرصت ايده آل براي رشد صادرات در حوزه فرش دستباف ايراني است و بازار روسيه پايگاه خوبي براي صادرات فرش هاي ايراني به شمار مي رود.
بيشتر بخوانيد : قاليشويي فلكه دوم تهرانپارس
بهرامي در عين حال نبود بيمه را از جمله مشكلات قاليبافان عنوان كرد و گفت: از سال ۱۳۹۲ تاكنون قاليبافان از پوشش بيمه اجتماعي محروم هستند در حالي كه بيمه در امنيت شغلي و اجتماعي آنها اثرگذار است لذا از مسئولان و متوليان امر انتظار داريم كه به اين صنعت نگاه ويژه اي داشته باشند تا بتوانيم با رونق آن به ايجاد اشتغال و توسعه بخش صادرات در كشور كمك كنيم.
بيشتر بخوانيد : آيا ساس با شستشو از بين مي رود
برچسب: ،