به نام ايران، به كام كپيكاران
ايسنا - عضو هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف با بيان اينكه كپي طرح فرشهاي ايراني بعضا به طور وسيع در هند و افغانستان اتفاق افتاده، گفت: فرش ايران اعتبار و سابقه متفاوتي دارد و هرچه ما غفلت ميكنيم و با سياستهاي غلط خودمان را تضعيف ميكنيم، ديگران از اين پيشينه استفاده ميكنند.
مرتضي ميري در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه حتي در مقطعي در هند به فرش بختياري، عنوان فرش بختياري هندي داده بودند، تصريح كرد: از ظرفيتهاي فرش دستباف ايران به خوبي استفاده نشده و بنابراين ديگران از آن استفاده ميكنند.
به گفته عضو هيات مديره اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف در حال حاضر هم ماجراي كپي طرح فرشهاي ايراني در جريان است، چراكه گنجينه غني در فرش ايراني است. البته برخي هم تغييراتي در اين طرحها اعمال ميكنند و دارند ذائقه بينالمللي را به سمت خودشان برميگرداند. بنابراين يك جريان دنبالهدار وجود دارد.
ميري در پاسخ به اينكه چه راهحلي براي حل اين مشكل وجود دارد، اظهار كرد: قدمهايي براي حل اين مشكل برداشته شد تا از كنوانسيونهاي بينالمللي در موضوع مالكيتهاي معنوي استفاده كنيم. برخي از مناطق فرشبافي ايراني هم ثبت جهاني شده است. اما هيچ وقت مشخص نشد چگونه بايد از اين امتياز و ثبت جهاني استفاده كنيم. دولت تاكنون درباره سازوكارهاي استفاده از اين ثبت جهاني اطلاع رساني نكرده است.
وي با بيان اينكه فضا به لحاظ حقوق بينالملل براي پيگيري اين موضوع فراهم است، تصريح كرد: اما اين پيگيري گران قيمت است و بايد راههاي اجرايي به طور مشخص در حوزه فرش دستباف بررسي شود، اما اين اتفاق هنوز نيفتاده است.
برچسب: ،