قاليشويي فارسي قاليشويي فارسي .

قاليشويي فارسي

نمايش فرش‌هايي با ۱۵۰ سال قدمت/ نمايشگاه «جاي باش» افتتاح شد

نمايش فرش‌هايي با ۱۵۰ سال قدمت/ نمايشگاه «جاي باش» افتتاح شد

در نمايشگاه «گره‌بافته‌هاي تاريخي تصويري» ۴۰ قالي و گليم با قدمت ۵۰ تا ۱۵۰ سال در گالري صبا به نمايش در مي‌آيد.

قاليشويي


به گزارش خبرگزاري فارس، نمايشگاه گره‌بافته‌هاي تاريخي تصويري در راستاي برگزاري همايش «فرش، سنّت، هنر» در مؤسسه فرهنگي‌هنري صبا برپا مي‌شود. اين نمايشگاه شامل انواع گره‌بافته‌ها (قالي و موارد محدودي گليم) با موضوع تصويربافي است كه براي نخستين بار به‌صورت يكجا به نمايش گذاشته مي‌شود.


اين نمايشگاه شامل حدود ۴۰ اثر مي‌شود كه از مجموعه‌داران خصوصي تهيه شده است. همچنين، تصويري از يك گليم مصور موجود در موزه فرش، و تصوير يك قالي ويژه موجود در موزه كاخ گلستان به‌عنوان بزرگ‌ترين فرش تاريخي تصويري ايران نيز در اين نمايشگاه خواهد بود كه عليرضا قاسم‌خان، دبير بخش «فرش در نگره فيلم‌سازان»، فيلم مستندي با عنوان «حكايت سفر تنهايي» از اين اثر فاخر ساخته است.


اين آثار قدمتي بين ۵۰ تا ۱۵۰ سال دارند و تصاوير تمامي اين آثار در كتابي با عنوان «تصويربافي در فرش ايران»، توسط تورج ژوله در حال تهيه و نگارش است.


تورج ژوله، دبير علمي همايش «فرش، سنّت، هنر»، درباره اين آثار گفت: اين نمايشگاه از حيث موضوع تصويربافي داراي اهميت است، چراكه تصويربافي، به‌رغم ديگر آثار مشابه، اثري منحصر‌به‌فرد است كه ابتدا طرح اوليه روي كاغذ يا در ذهن بافنده طراحي مي‌شود؛ به همين دليل، بسيار متنوع است و جذابيت خاصي از نوع تفكر و باورهاي بافنده در دوره و زمان خود دارد.


ژوله در اين‌باره توضيح داد: بعضي از طرح‌ها بسيار ساده و ابتدايي است و بعضي هم با جزئيات بسيار دقيق طراحي و بافته شده‌اند.


نمايشگاه گره‌بافته‌هاي تاريخي تصويري صبح روز دوشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۰، هم‌زمان با آيين افتتاح همايش «فرش، سنّت، هنر»، در مؤسسه فرهنگي‌هنري صبا گشايش مي‌يابد و تا ۲۴ آذر ۱۴۰۰، ميزبان علاقه‌مندان به اين هنر فاخر ايراني خواهد بود.


 




 


* نمايشگاه «جاي باش» در گالري والي افتتاح شد


نمايشگاه انفرادي بهاره فريس آبادي با عنوان «جاي باش»، عصر جمعه ۱۹ آذرماه با حضور چهره‌هايي همچون: سروش صحت و عاليه عطايي در گالري والي افتتاح شد.


فريس آبادي درباره «جاي باش» گفت: اين عبارت به معناي سرزمين و منزلگاه است. كارهاي اين مجموعه هم از اتودهاي كوچكي شروع شد كه در آن‌ها سعي داشتم با ابزاري شبيه خاك به شكلي نزديك به زخم برسم و‌ خب نهايتاً خاك، زخم، شكل‌هايي برش‌خورده‌ از مناظر طبيعي و حتي شهري و بعد كلاژ اين تصاوير روي هم، نزديك‌ترين تصوير را براي مفهوم ذهني من فراهم كردند.

گل فروشي آنلاين

بهاره فريس‌آبادي متولد ارديبهشت ۱۳۵۷ در تهران و فارغ التحصيل رشته‌ نقاشي از دانشگاه سوره‌ي تهران است


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۱۱:۴۶ توسط:ادمين موضوع:

مهد قالي جهان كجاست؟

مهد قالي جهان كجاست؟


قاليشويي تسليحات

هنر فرش بافي از جمله هنر‌هاي ايراني با سابقه بسيار در كشور ماست. در مناطق بسياري از كشور ما، اقوام مختلفي به بافت فرش، قالي، گليم و انواع مصنوعات بافتي مشغول هستند و علاوه بر به نمايش گذاشتن هنر والاي بافندگي و خلق طرح ­هاي متفاوت در بافت آن، از اين صنعت در حد قابل قبولي درآمد زايي و ثروت اندوزي نيز مي‌كنند. هنر فرش بافي از جمله هنر‌هاي ايراني با سابقه بسيار زياد در كشور ما است و ايران مهد قالي جهان شناخته مي‌شود. در مناطق بسياري از كشور ما، اقوام مختلفي به بافت فرش، قالي، گليم و انواع مصنوعات بافتي مشغول هستند و علاوه بر به نمايش گذاشتن هنر والاي بافندگي و خلق طرح ­هاي متفاوت در بافت آن، از اين صنعت در حد قابل قبولي درآمد زايي و ثروت اندوزي نيز مي‌كنند.

خليج فارس: قوم‌هاي ايراني كه در اين هنر تخصص و مهارت دارند بسيار گسترده هستند، اما از مهم‌ترين مراكز فعال در زمينه توليد فرش و قالي و اين هنر ديرينه مي‌توان به شهر‌هاي اصفهان، كاشان، تبريز، مشهد و برخي شهر‌هاي خراسان شمالي اشاره كرد.


مهد قالي جهان كجاست؟

ايران، مهد قالي جهان


به گزارش خليج فارس؛ هنر فرش بافي ايران در بسياري از كشور‌هاي جهان شناخته شده است و مردمان بسياري در سراسر جهان، ايران را به عنوان مهد قالي جهان مي‌شناسند. طرح و نقش فرش‌ها و قالي‌هاي ايراني در جهان منحصر به فرد هستند و اين امر در كنار كيفيت بالاي بافت فرش‌ها، عاملي كليدي در در محبوبيت فرش و قالي ايراني به شمار مي‌آيد.


اين طرح و نقش‌هاي زيبا هر كدام معرف بخشي از فرهنگ غني مردمان سرزمين ما هستند. همچنين بافنده‌هاي ايراني از جمله متخصص‌ترين و حرفه اي‌ترين افراد در اين زمينه هستند كه اين خود موجب افزايش كيفيت بافت در فرش‌هاي ايراني است.


لازم به ذكر است با اينكه شهر‌هاي بسياري در مناطق مختلف كشور به بافت فرش شهره هستند، اما مهم‌ترين مركز بافت قالي و فرش در كشور ما شهر كاشان است كه اين صنعت بيشتر به صورت ماشيني در اين شهر رواج دارد.


مهد قالي جهان كجاست؟


چرا فرش ايراني محبوب است؟


امروزه محبوبيت و شهرت فرش و قالي ايراني بر كسي پوشيده نيست و در بسياري از نقاط جهان مي‌توانيد ردپايي از اين هنر ماندگار و اصيل دستان هنرمندان ايراني را مشاهده كنيد. هر انسان صاحب ذوق و قريحه‌اي كه شاهد طرح و نقش‌هاي زيبا و پررنگ و لعاب اين فرش‌ها باشد بعيد است كه براي خريد يكي از آن‌ها حتي براي استفاده زينتي ترغيب نشده باشد.


فرش‌هاي ايراني علاوه بر استفاده در كف تالار‌ها و خانه‌هاي ما ايرانيان و مردمان بسياري از سراسر دنيا براي والا شمردن اين اثر هنري به صورت تابلو فرش‌هاي زيبا نيز پرطرفدار بوده و مورد استفاده قرار مي‌گيرند. طبق نظرات كارشناسان اين حوزه تاريخ هنر فرش و بافندگي كه مهد قالي جهان در قاره آسيا و كشور‌هاي ايران و تركستان بوده به پيش از ميلاد مسيح بازمي گردد و سابقه‌اي ديرينه دارد.


البته لازم به ذكر است كه اين صنعت در كشور‌هايي مانند تركيه، افغانستان، اسپانيا، چين، مصر و چند كشور ديگر نيز زماني رواج داشته است؛ اما اين ايرانيان هستند كه اين هنر اصيل را به نام خود ثبت كرده اند و قالبافي به عنوان هنر خاص مردم ايران زمين شناخته مي‌شود. همچنين نياز به ذكر است كهن‌ترين و قديمي‌ترين فرش دستباف موجود در جهان فرشي ايراني به نام پازيريك است كه طبق بررسي‌هاي انجام شده در دوره هخامنشيان در مهد قالي جهان بافته شده است.


يكي از دلايلي كه ايران را به عنوان مهد قالي جهان مطرح كرده است، طرح و نقش منحصر به فرد و چشم نواز آن است. رنگ‌هايي كه در فرش و قالي‌هاي ايراني مورد استفاده قرار مي‌گيرد بسيار متنوع و زنده بوده و همين عامل در ايجاد اين شهرت بسيار مؤثر است.


در بسياري مناطق ايران رنگ‌هايي كه براي بافت فرش مورد استفاده قرار مي‌گيرد رنگ‌هاي طبيعي هستند و كيفيت بالايي دارند. اين رنگ‌ها در نقشه‌هاي فرش و قالي‌هاي ايراني با هارموني خاصي كنار يكديگر قرار مي‌گيرند كه همين مورد منجر به چشم نواز شدن اين طرح و نقش‌ها و آرامش بخش بودن آن‌ها مي‌شود.


همچنين فرش ايراني در ابعاد متفاوت و متنوعي بافته مي‌شود كه اين مسئله دست خريداران را براي خريد اين هنر نفيس باز مي‌گذارد و محبوبيت آن را دوچندان مي‌كند.


مهد قالي جهان كجاست؟


فرش‌هاي مناطق مختلف ايران


فرش‌ها در منطق مختلف كشور تمايزاتي در بافت با يكديگر دارند و فرش هر شهر با شهر ديگر تفاوت‌ها و شباهت‌هايي دارد. يكي از بيشترين موارد اختلافي كه در فرش و قالي‌هاي مناطق و شهر‌هاي مختلف وجود دارد، نقشه و طرح و همچنين رنگ‌هاي استفاده شده در آن است، به صورتي كه بسياري از كارشناسان فرش مي‌توانند با ديدن طرح و نقشه‌ي بافت منطقه و شهري كه فرش يا قالي به آن تعلق دارد را تعيين كند.


همچنين برخي مناطق در نوع بافت و گره زني فرش تفاوت‌هايي دارند و به اين صورت مي‌توان بافت‌هاي آن‌ها را از يكديگر تمييز داد. پشم مورد استفاده در بافت فرش‌ها نيز گاهي با يكديگر متفاوت هستند. براي مثال فرش و قالي‌هايي كه در شهر تبريز و مناطق اطراف آن بافته مي‌شوند تفاوت‌هاي عمده‌اي با فرش‌هاي بافته شده در مناطق ديگر كشور از جمله اصفهان و كرمان دارند.


بيشترين تمايز فرش بافت تبريز با مناطق ديگر در طرح نقشه‌ي آن و متريال مورد استفاده در آن است. اين تمايزات در اكثر موارد به دليل وجود فرهنگ‌هاي متفاوت و شرايط اقليمي و جغرافيايي مختلف در مناطق كشور ماست.


همچنين كارخانه‌هاي فرش بافي بسياري در ايران وجود دارد كه سال هاست به بافت فرش مشغول اند، بسياري از اين توليدي‌ها در شهر كاشان قرار دارند و از ديگر شهر‌هاي سردمدار در بافت فرش ماشيني مي‌توان به شهر‌هاي يزد، اصفهان و مشهد اشاره كرد. صادرات فرش ايران يكي از محل‌هاي ارزآوري كشور است و رونق بسياري دارد.


بافت فرش ماشيني در مهد قالي جهان ما از دهه ۴۰ سابقه دارد. در اوايل اين صنعت مخالفت‌هاي بسياري با اين مسئله انجام شد و افراد زيادي از آسيب ديدن هنر فرش و قالي دست باف ترس و هراس داشتند، اما پس از رونق گرفتن اين صنعت كه پايه گذاري آن در شهر كاشان (كه اكنون به عنوان مهد قالي ايران و جهان شناخته مي‌شود) بود و درامد زيادي كه از اين بخش ايجاد شد نظر سرمايه گذاران را به خود جلب نمود.


اين مسئله روز به روز به افزايش تعداد كارخانه‌ها و توليدي‌هاي فرش در كاشان و آران و بيدگل منجر شد و امروزه اين دو شهر به عنوان قطب فرش ماشيني كشور شناخته مي‌شوند.


جمع بندي

گل فروشي پونك

ايران يكي از مهم‌ترين كشور‌هاي جهان در صنعت فرش و قالي است كه از آن به عنوان مهد قالي جهان ياد مي‌شود و شهر‌ها و مناطق بسياري در كشور ما به اين هنر اصيل مي‌پردازند. كاشان را مي‌توان يكي از شهر‌هاي مهم فرش بافي ايران در نظر گرفت. فرش ايراني در بسياري نقاط جهان شناخته شده است و محبوبيت بسياري دارد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۳۶:۳۰ توسط:ادمين موضوع:

۳۰۰ ميليارد ريال وام خريد فرش دستباف در آذربايجان‌غربي پرداخت مي‌شود

خانه آذربايجانغربي اخبار استان ها

۳۰۰ ميليارد ريال وام خريد فرش دستباف در آذربايجان‌غربي پرداخت مي‌شود

قاليشويي منطقه 4

نصيرنيوز

جواد وقاري روز چهارشنبه در ديدار با فرماندار تكاب افزود: امسال همچنين ۱۱ ميليارد و ۸۰۰ ميليون ريال تسهيلات مشاغل خانگي نيز جهت رونق فرش دستباف به قالي‌بافان آذربايجان‌غربي پرداخت شده‌است. وي با بيان اينكه توسعه بيمه قالي‌بافي از مهم‌ترين برنامه‌هاي سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي است ادامه‌ داد: با هماهنگي كه با مركز […]


جواد وقاري روز چهارشنبه در ديدار با فرماندار تكاب افزود: امسال همچنين ۱۱ ميليارد و ۸۰۰ ميليون ريال تسهيلات مشاغل خانگي نيز جهت رونق فرش دستباف به قالي‌بافان آذربايجان‌غربي پرداخت شده‌است.


وي با بيان اينكه توسعه بيمه قالي‌بافي از مهم‌ترين برنامه‌هاي سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي است ادامه‌ داد: با هماهنگي كه با مركز ملي فرش انجام شده به‌زودي خدمات بيمه سلامت براي قالي‌بافان استان برقرار مي‌شود كه پوشش خدمات درماني و سنوات شغلي نيز به‌شمار مي‌رود.


مدير اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي اظهار داشت: همچنين سامانه اينترنتي فروش فرش دستباف آذربايجان‌غربي راه‌اندازي شده كه هر فروشنده مي‌تواند براي عرضه فرش دستباف خود در آن ثبت‌نام كند و خريداران نيز از اين طريق محصول مورد نظر خود را تهيه نمايند كه گام مهمي در رونق بازار فرش دستباف در دوران شيوع ويروس كرونا محسوب مي‌شود.


وقاري بيان كرد: ثبت جهاني نشان فرش دستباف تكاب پس از هشت سال اتفاق مهمي در معرفي و ارتقاي اين هنرصنعت كهن منطقه است.


ثبت جهاني فرش دستباف تكاب رويداد بزرگي است


فرماندار تكاب نيز در اين ديدار با اشاره به ثبت جهاني نشان فرش دستباف افشار گفت: فرش دستباف افشار تكاب يكي از ويژگي‌هاي هويتي اين شهرستان است از اين‌رو مراسم رونمايي از سند ثبت جهاني فرش افشار تكاب رويداد بزرگي به شمار مي‌رود.


امير ستوده‌فر با ابراز اميدواري از اينكه ثبت جهاني موجب رونق دوباره فرش دستباف افشار تكاب خواهد شد بيان كرد: با ثبت جهاني فرش دستباف افشار تكاب فرصت‌هاي جديد شغلي در اين زمينه ايجاد مي‌شود.


فرماندار تكاب با بيان اينكه هنر- صنعت فرش دستباف از صنعت گردشگري اين شهرستان جدا نيست بلكه مكمل زنجيره گردشگري به شمار مي‌رود، اظهار داشت: تكاب شهري با محور گردشگري است و فرش دستباف مي تواند براي رونق اين بخش نيز موثر واقع شود.


۷۲ هزار نفر در بخش توليد فرش دستباف در آذربايجان‌غربي از جمله هشت‌ هزار نفر در تكاب فعاليت مي كنند و سالانه بيش از ۲۹۰ هزار متر مربع انواع فرش دستباف در اين استان توليد مي‌شود.


فرش ريزماهي خوي در شمال آذربايجان‌غربي در سال‌هاي گذشته به ثبت جهاني رسيده بود و اكنون نيز نشان فرش دستباف افشار تكاب موفق به دريافت گواهي ثبت جهاني براساس معاهده ليسبون شده‌است.

سمپاشي بيمارستان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۱۹:۱۵ توسط:ادمين موضوع:

قالي كرمان

قالي كرمان
قالي كرمان گونه‌اي قالي ايراني و از صنايع دستي همين خطه است كه امروز و در گذشته توليد مي‌شده‌است. محمد ارجمند يكي از معروف‌ترين قاليبافان كرمان بود.

قالي كرمان داراي مقاومت خوبي است.[۱]


محتويات
۱ قدمت و تاريخچه
۱.۱ دوره نخست يا عصر ترمه
۱.۲ عصر بازگشت
۱.۳ عصر گوبلن
۲ منابع
قدمت و تاريخچه
دوره نخست يا عصر ترمه
اين دوره هم‌زمان با زوال شال‌بافي در كرمان است. طراحان قالي در كرمان در موج گسترش قالي‌بافي، طرح‌هايي براساس نقشه شال‌هاي كرمان يعني نگاره‌هاي بته جقه و كاربردهاي گوناگون آن تهيه مي‌كردند. كاربرد نام عصر ترمه به خاطرالهام گرفتن از همين شال‌هاي ترمه است.

عصر بازگشت
اين دوره در واقع دوره بازگشت به نقوش سنتي است. با پايان يافتن جنگ جهاني اول و تغيير سليقه بازار در آمريكا، تغيير اساسي در طرح‌هاي كرمان به‌وجود آمد و نقش و نگاره‌هاي صفوي مورد تقليد هنرمندان كرمان قرار گرفت. نقشه‌هاي اسليمي و گل‌هاي شاه عباسي و نقش‌هاي قاب قرآني و ترنج و لچك‌هاي انبوه رايج شد. در اواخر اين دوره باز هم به‌علت بحران اقتصادي در آمريكا و توقف خريدها و سفارشات، شاهد تمايل طراحان به نقوش قبلي هستيم.

عصر گوبلن
وجه تسميه اين دوره به‌خاطر تأثير گرفتن نقوش قالي‌ها از طرح‌هاي فرانسوي بنام گوبلن است، در واقع مي‌توان گفت، طرح‌هاي قالي در اين دوره اصالت خود را از دست مي‌دهند. نقش‌هاي اوبوسن و ساونري كه همگي گوبلن خوانده مي‌شوند، يكسر از فرانسه مي‌رسيد و بر دست نقاشان كرماني باسمه برداري مي‌شد و به كارگاه مي‌رفت شايد بتوان گفت كه در همين دوره‌است كه موتيفي به نام گل فرنگ وارد قالي‌هاي ايران مي‌شود.

به‌طور كلي آنچه موجب شهرت طرح‌ها و نقوش كرمان شده‌است، استفاده از موتيف‌هاي بسيار ريز كه به‌صورت گسترده در زمينه قالي پخش شده‌اند و يك طرح پركار را به وجود آورده‌اند. نكته قابل ذكر ديگر اين است كه طراحان كرماني از نقوش گل و برگ و درخت استفاده كرده و مي‌كنند. شركت سهامي فرش كرمان نيز با بيش از ۶۰ سال سابقه از قديمي‌ترين توليدكنندگان فرش‌هاي اصيل كرمان است. از جمله طرح‌هاي معروفي كه در كارگاه‌هاي قالي‌بافي كرمان بافته مي‌شود به طرح‌هايي چون سبزي‌كار، طرح‌هاي تصويري و افشان مي‌توان اشاره كرد كه بهترين طرح‌هاي سبزيكار اغلب در حوزه قالي‌بافي راور بافته مي‌شود و مهم‌ترين آن‌ها عبارتند از: طرح حافظ، ليلي و مجنون، خيام و منظره.

طرح‌هاي افشان به ويژه افشان شاه‌عباسي كه شايد برترين آن‌ها در دوره معاصر، حاصل دست تواناي طراحان خاندان شاهرخي بوده‌است و نيز نقوش قاب قرآني، انواع درختي، گلداني تلفيقي از ديگر طرح‌هاي معروف كرمان است و انواع گل فرنگ طرح‌هاي گوبلني در اوايل سده سيزدهم هجري شمسي بخش مهمي از طرح‌هاي منطقه كرمان را به خود اختصاص داد كه برگرفته از هنرهاي تزئيني غيرايراني بود و طرح‌هاي شكارگاه، بازوبندي، خشتي و لوزي خاتم از ديگر طرح‌هاي اين منطقه هستند.[۲]

در مورد طرح‌هاي رايج امروزي در كرمان نويسندگان كتاب‌هاي مقدمه‌اي بر شناخت قالي ايران و فرشنامه ايران معتقدند كه اين طرح‌ها عبارتند از: طرح‌هاي خوشه انگوري، سبزيكار چمني، گلداني و درختي، ستوني ۳۳ پل، برگ چغندري، قاب قرآني، بته جقه‌اي، لچك ترنج كف ساده و هم‌چنين نقشه‌هاي گل فرنگ و گوبلن يا نقشه‌هاي شكارگاه و افشان، بازوبندي، خشتي.[۳] به‌طور كلي قالي‌هاي كرمان را مي‌توان به دو گروه شهري‌باف و عشايري‌باف تقسيم كرد كه شهر كرمان مهم‌ترين مركز عرضه قالي‌هاي شهري باف و سيرجان مهم‌ترين مركز عرضه فرش‌هاي عشايري هستند.[۲]




برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۱۱:۵۸ توسط:ادمين موضوع:

ثبت شيريني‌هاي سنتي ملاير در فهرست آثار ملي؛ قالي ازندريان شناسنامه دار شد

با تأييد وزارت ميراث فرهنگي
ثبت شيريني‌هاي سنتي ملاير در فهرست آثار ملي؛ قالي ازندريان شناسنامه دار شد



: ميراث فرهنگي ناملموس بخش زنده تاريخند كه بايد براي نسل‌هاي بعد به يادگار بماند؛ يادگاراني كه غذاها و شيريني‌هاي محلي از مهمترين آنها هستند.

به گزارش خبرگزاري شبستان از همدان، استان همدان با پيشينه تاريخي ژرف داراي آثار مهمي است و در كنار اين آثار، سنت‌ها و آداب و رسوم زيبا و گاه منحصر به فردي دارد كه ميراث نياكان است.

اين سنت‌ها و رسوم كه امروزه، مبراث فرهنگي ناملموس ناميده مي‌شود؛ ضمن معرفي غناي فرهنگي هر منطقه، نوع زندگي گذشتگان و فرهنگ دوره‌هاي مختلف را بازگو مي‌كند. گويش، آئين، آداب و رسوم، زبان، بازي، موسيقي، جشن‌ها، غذاها، ادبيات شفاهي، هنرهاي اجرايي و دانش و مهارت‌ها بخشي از ميراث ناملموس ملي هستند.

ميراث فرهنگي ناملموس بخش زنده تاريخند كه براي حفظ آنها از خطر فراموشي يا تغيير بايد ثبت شوند تا به عنوان ميراثي ارزشمند براي نسل‌هاي بعد به يادگار بماند. تاكنون بيش از 40 اثر شامل آئين‌ها، غذاها، شيريني‌ها و مهارت‌ها از استان همدان در فهرست ميراث ناملموس ملي به ثبت رسيده كه تعدادي از آنها مربوط به شهرستان ملاير است.

نان گرده، آش بادمجان، كلوا(نوعي كلوچه)، شيره سفيد و مهارت منبت چوب ملاير از مهمترين مواردي است كه در فهرست ميراث ناملموس ملي ثبت شده است. در جلسه اخير ثبت ميراث ناملموس وزارت ميراث فرهنگي هم دو شيريني محلي و يك مهارت به نام ملاير در زمره آثار ناملموس ثبت شد و نام حلوا مغزي و شيره ترخينه و قالي دست بافت شهر ازندريان در تاريخ ماندگار شد.



به گفته رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير، گردشگري غذا از ظرفيت‌هاي جديد در حوزه گردشگري داخلي و بين المللي است كه بايد رونق يابد.

ابراهيم جليلي افزود: حفظ سنت‌ها و رسوم رو به فراموشي از وظايف ميراث فرهنگي است و كارشناسان اين اداره ضمن شناسايي ظرفيت‌هاي موجود، پرونده ثبت آنها را به وزارتخانه ارسال مي‌كنند تا براي نسل‌هاي بعد حفظ شود.


به گزارش شبستان، حلوا مغزي نوعي شيريني خوشمزه است كه از شيره سفيد ملاير تهيه مي‌شود. اين شيريني خوشمزه و مغذي براي درمان ضعف جسماني و پوكي استخوان مفيد است. شيره ترخينه هم تركيبي از بلغور گندم و شيره انگور است كه انرژي زايي بالا داشته و استفاده از آن در بين كشاورزان رواج دارد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۴۵:۳۷ توسط:ادمين موضوع:

فرش تنها صنعت بومي كشور در اشتغال و ارز آوري است

مديرعامل اتحاديه سراسري تعاوني‌هاي فرش دستباف كشور:

فرش تنها صنعت بومي كشور در اشتغال و ارز آوري است

 

قاليشويي هفت حوض

تهران- ايرنا- مديرعامل اتحاديه سراسري تعاوني‌هاي فرش دستباف كشور گفت: فرش در اشتغال و ارز آوري تنها صنعت بومي‌ كشور و مكمل شغل‌هاي دامپروري و كشاورزي است.


«عبدالله بهرامي» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا اظهار داشت: صنعت فرش در جلوگيري از مهاجرت روستائيان به شهرها و حاشيه شهرهاي بزرگ نقش بسيار مهمي دارد.


رئيس كمسيون فرش، صنايع دستي و گردشگري اتاق تعاون ايران افزود: صنعت فرش تمام مولفه هاي اقتصاد مقاومتي را دارد و نياز است كه پيش از گذشته به آن توجه شود.


وي با بيان اينكه در چند سال اخير بي توجهي و بي مهري به هنر صنعت فرش دستباف افزايش پيدا كرده است، گفت: اين امر باعث شده كه جايگاه اين كالاي فاخر در بخش توليد و صادرات كاهش زيادي پيدا كند و از رغبت بانوان به فرش كم شود.


بهرامي ادامه داد: در چند سال گذشته شاهد خروج اساتيد طراحي و استاد كاران ماهر قاليباف و پژوهشگران اين هنر صنعت به كشورهاي همسايه هستيم كه با رفتن نيروهاي فني و هنرمند، جايگزيني ديگر پيدا نخواهند كرد و اين نام آوران با خود افتخار، فرهنگ، فن كوزه گري و هنر سه هزار ساله ايران را به رقبا و كشور هاي همسايه هديه خواهند داد.


وي خاطر نشان كرد: اگر تاكنون رقبا فقط طرح‌هاي ما را برداشته و توليد مي كردند ديگر نياز به اين كار ندارند چرا كه اصل صاحب فن و صاحبان طرح ها را در اختيار دارند.

سمپاشي پشه

مديرعامل اتحاديه سراسري تعاوني‌هاي فرش دستباف كشور تاكيد كرد: متوليان امر بايد به اين صنعت نگاه ويژه‌اي داشته باشند تا بتوانيم با رونق صنعت فرش در كشور نه تنها به اشتغال كمك كنيم بلكه در سطح اقتصاد كلان و صادرات كشور نقش مهمي ايفا كنيم.


 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۰۵:۲۷ توسط:ادمين موضوع:

كارآفريني از جنس فرش دستباف/ روايت تسنيم از جهاد اشتغالزايي قالي‌باف شهركردي

كارآفريني از جنس فرش دستباف/ روايت تسنيم از جهاد اشتغالزايي قالي‌باف شهركردي

 

قاليشويي امامت

گروه استان‌ها - قالي‌بافي يكي از هنرهاي جامعه استان چهارمحال و بختياري است، هنري كه قدمت ديرينه‌اي دارد و افراد زيادي را به خود مشغول كرده است.

به گزارش خبرگزاري تسنيم از شهركرد، زنان در كشورهاي در حال توسعه اميد بزرگي براي ارتقاي خانواده‌ها و رشد و توسعه كشورهاي خود هستند. موفقيت زنان كارآفرين در اين جوامع نه تنها موجب سود اقتصادي مي‌شود، بلكه منافع اجتماعي و فرهنگي هم ايجاد مي‌كند.


اما زنان كارآفرين در برخي جوامع با موانع متعدد و جدي روبه‌رو هستند كه مانع موفقيت آن‌ها در فعاليت‌هاي اقتصادي مي‌شود. تأكيد بر نقش‌هاي سنتي زنان و عدم حضور اجتماعي زنان، مانعي جدي براي آن‌ها شمرده مي‌شود.


در كشور ايران، زنان نيمي از جمعيت جامعه را تشكيل مي‌دهند كه بخش قابل توجهي از آنان متقاضيان مهارت‌ديده و داراي تحصيلات عالي هستند، اما با اين وجود سوال اينجاست كه زنان چه سهمي از بازار كار ايران را دارا هستند؟ كه با بررسي‌هاي متفاوت ظرفيت بالاي بزرگ زنان را مي‌توان متوجه شد كه از اين ظرفيت به درستي استفاده نشده است.


فرش‌بافي، هنري ديرينه از ايرانيان است، فرش‌بافي كه در استان‌هاي مختلف كشور همچنان رواج داشته و نقش مهمي در بازار كار، تمدن‌سازي ايران و فرهنگ ايراني از قديم داشته است.


قالي‌بافي هنري با قدمت ديرينه كه از ايران شروع شده است


تاريخچه قالي يا فرش طبق اسناد تاريخي به هزاره پنجم و ششم پيش از ميلاد در آسياي مركزي برمي‌گردد كه بعنوان مثال مي‌توان به قالي ايراني پازيريك كه در سيبري كشف شده اشاره داشت، اين قالي قديمي‌ترين قالي دستباف جهان و بافت ايران در دوران هخامنشيان است.


طبق تاريخ مي‌توان گفت كشور ايران اولين كشوري بوده است كه هنر قالي‌بافي را شروع كرده و جنگ‌هاي صليبي باعث شد قالي‌هاي ايراني به اروپا برده شوند و در آنجا به جوامع مختلف شناسانده شوند.


استان چهارمحال و بختياري يكي از استان‌هايي است كه زنان پا به پاي مردان كار و براي امرار معاش زندگي خود تلاش مي‌كنند، قالي‌بافي هنري است كه زنان استان ما با علاقه‌اي كه دارند بهترين نقش‌ها را با بهترين كيفيت خلق مي‌كنند. فرش اگر با علاقه بافته شود يكي از مشاغل خانگي است كه بازده خوبي دارد و مي‌توان با آن كارآفريني ايجاد كرد.


به طور كلي مي‌توان به مناطق چالشتر، سامان، اشكفتك، پيربلوط، ارجنك، وردنجان، فرخشهر، بروجن، بلداجي، فرادنبه، هيرگان، باباحيدر، اردل و شلمزار از استان چهارمحال و بختياري اشاره كرد كه مردمانشان در اين هنر فعاليت مي‌كنند.


روايت تسنيم از يك كارآفرين حوزه بافت فرش


به سراغ يكي از كارآفرينان استان چهارمحال و بختياري رفتيم كه در حوزه بافت فرش، گليم و تابلو فرش چند سالي است فعاليت دارد تا هرچه بيشتر با اين هنر آشنا شده و مخاطبان خبرگزاري، كارآفريني با اين هنر را بشناسند.


معصومه خورشيدي، اهل شهرستان شهركرد است، وي در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم اظهار داشت: 12 سالي است كار توليد فرش و گليم را شروع كردم و در سال 1398 نيز يك تعاوني فرش را تاسيس كرده كه حدود 70 بافنده بصورت مستقيم و غيرمستقيم در حال فعاليت هستند.


وي با بيان اينكه اغلب بافنده‌ها را قشر زنان تشكيل مي‌دهند، گفت: اغلب زنان بافنده، سرپرست خانوار، خودسرپرست و يا بدسرپرست هستند كه من به آنان زنان توانمند مي‌گويم.


اين كارآفرين حوزه فرش گفت: در حال حاضر با كمك صندوق كارآفرين استان طرح هر روستا يك محصول درحال اجرا است كه روستاهاي محروم شناسايي شدند، كه در صورتي كه بانك عامل تسهيلات دهد، مواد اوليه و آموزش در اختيار آن‌ها گذاشته مي‌شود و در نهايت فرش از آن‌ها خريداري مي‌شود.


خورشيدي با بيان اينكه سعي شده تمامي شهرستان‌هاي استان زير پوشش اين طرح روند، گفت: ارگان خاصي غير از جهاددانشگاهي، حمايت آنچناني نكرده است.


افراد مراجعه كنند همه امكانات بافت فرش را مي‌گيرند و نهايتا فرش آنان نيز به فروش مي‌رسد


وي با اشاره به اينكه فرش‌بافي يك كار ديربازده است و تا به فروش رود طول مي‌كشد، افزود: بدليل ديربازده بودن اشتغال با فرش، نمي‌توان گفت كه از لحاظ مالي مشكلي وجود ندارد، درحال‌حاضر مكان فعاليت كوچك است و براي برخي مجوزها نياز به مكان بزرگتري هست.


اين كارآفرين حوزه فرش در ادامه به يك نوع همكاري در قالي‌بافي اشاره كرد و بيان كرد: افراد مختلف در صورت مراجعه مي‌توانند آموزش، مواد اوليه و دستگاه را در اختيار بگيرند و پس از بررسي ايرادات فرش‌بافي طي مراحل بافت فرش، فرش بافته مي‌شود و در نهايت فرش آنان به فروش مي‌رسد. شايد اين كار از لحاظ مالي باعث پيشرفت من نشود اما همين كه باعث كار خير و انگيزه آن فرد براي بافت فرش مي‌شود، راضي هستم.


خورشيدي با اشاره به اينكه حدود 2 ماهي است كه بازار فروش فرش راكد است، گفت: تمام اميد ما، زمان عيد و برگزاري‌ نمايشگاه‌ها است كه اميد است اين ركود از بازار فروش فرش، رخت بربندد.


بيشتر بخوانيد

بزرگترين فرش "سرگُل" خاورميانه در محلات رونمايي شد+تصاوير


اداره كل ميراث فرهنگي تهران: تبديل حوض‌هاي موزه فرش به باغچه موقتي است


110 هزار متر مربع فرش دستباف توسط هنرمندان در استان خراسان جنوبي توليد شد


قاليشويي سردار جنگل

وي خاطرنشان كرد: توليدكنندگان انتظار حمايت شدن از ارگان‌ها دارند، دادن تسهيلات به بافنده حرفه‌اي با دردسرهاي زيادي همراه است كه نياز است تجديد نظري در اين مسئله صورت گيرد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۲۲:۳۶ توسط:ادمين موضوع:

بهترين قاليشويي تمام اتوماتيك در تهران

بهترين قاليشويي تمام اتوماتيك در تهران

قاليشويي تهران نو

ايلنا

فرش و قالي به عنوان يكي از هنرهاي اصلي ايراني شناخته شده و طبيعي است كه تمامي مردم سعي مي كنند براي زينت بخشيدن به فضاي منزل خود از فرش هاي مختلف استفاده كنند. با توجه به آمارهاي به دست آمده معمولاً فرش ها داراي طول عمر ۱۰ سال مي باشند، اما اگر از آن به ‌طور درست و صحيح محافظت شود ممكن است تا ۳۰ سال نيز عمر كنند.


در وهله اول شما بايد به روش‌ هاي نگهداري فرش دقت داشته باشيد همچنين در رابطه با شستن فرش نيز بايد اين موارد رعايت شوند و براي شست و شو به بهترين قاليشويي ها مراجعه فرماييد. امروز در اين مقاله قصد داريم براي شما در رابطه با كارخانه شستشوي تمام اتوماتيك قاليشويي برف شادمهر مطالبي را بيان كنيم تا بتوانيد با خيالي آسوده فرش هاي منزل خود را به آن ها بسپاريد. پس دعوت مي ‌كنيم براي كسب اطلاعات كافي تا انتها ما را همراهي كنيد.


قطعاً نام برند قاليشويي برف شادمهر براي تمامي افراد آشنا مي باشد و به خوبي مي دانند اين كارخانه چه خدماتي را در اختيار مشتريان خود قرار مي دهد. اين تضمين براي تمامي افراد وجود دارد كه شست و شوي فرش آن ها با بهترين مواد و كيفيت ممكن و هزينه مناسب انجام خواهد شد.


شستشوي فرش به كدام روش مناسب تر مي باشد؟


امروزه با توجه به پيشرفت تكنولوژي و روي كار آمدن دستگاه‌ هاي مختلف، قاليشويي هاي مدرن آنلاين نيز سعي مي ‌كنند در كارگاه ها يا كارخانه هاي قالي شويي با استفاده از دستگاه هاي متفاوت و خاص كه به هيچ عنوان به فرش آسيبي وارد نخواهد كرد، به كمك مواد و شامپوهاي مخصوص فرش ‌هاي مراجعه كنندگان را شست و شو دهند. اين اطمينان براي شما وجود دارد كه فرش به طور كامل پاكيزه شده و همچنين در كارخانه شستشوي تمام اتوماتيك قاليشويي برف شادمهر به هيچ عنوان به تار و پود فرش شما و همچنين رنگ آن هيچ آسيبي وارد نخواهد شد.


قيمت شستشوي قاليشويي تمام اتوماتيك:


لازم به ذكر است اين نكته را بيان كنيم در اين مطلب نمي توان قيمت كاملا مشخصي را در رابطه با كارخانه شستشوي تمام اتوماتيك قاليشويي برف شادمهر براي شما بيان كرد. تعيين هزينه به موارد مختلفي بستگي دارد، اما تمامي افرادي كه داراي كارگاه يا كارخانه قاليشويي هستند يك مرجع رسمي به نام اتحاديه صنف قاليشويان دارند از طريق آن ها در هر بازه زماني مشخص تغيير هزينه را به كارگاه و كارخانه هاي قاليشويي اعلام مي كنند. معمولاً تعيين قيمت در هر ۶ ماه يكبار مشخص خواهد شد و تمامي كارگاه ها و كارخانه هاي قاليشويي موظف هستند كه از آن پيروي كنند، اما در حالت كلي براي شستشوي قالي معمولاً بر اساس متر مربع حساب خواهد شد.


لازم است اين نكته را بيان كنيم در برخي از كارگاه ها يا كارخانه ‌ها قيمت توافقي نيز وجود دارد. قيمت هايي كه روي آگهي هاي منتشر شده وجود دارد با صورتحساب و قيمت نهايي ممكن است داراي يكسري تفاوت ‌ها باشد.


در اتحاديه صنف قاليشويان نيز بر اساس متر مربع قالي و موكت قيمت مشخص خواهد شد، در بسياري از موارد يك هزينه نهايي وجود دارد كه بين مشتري و صاحب قاليشويي صورت مي ‌گيرد در ابتدا با يكديگر صحبت كرده و در مورد هزينه نهايي به توافق خواهند رسيد البته در هر صورت قيمت توافقي نيز با توجه به مصوبه از سوي اتحاديه مي باشد.


بسياري از افراد علاقه دارند كه در منازل خود تابلو فرش هاي قديمي و نفيسي را نگه مي دارند كه از ارزش بسيار بالايي برخوردار مي باشد، اما در صورتي كه قصد شستشوي آن را داريد به شما پيشنهاد مي دهيم كه حتماً در وهله اول آن را به كارخانه شستشوي تمام اتوماتيك قاليشويي برف شادمهر بسپاريد و با توجه به اين مورد كه فرش هاي قديمي و نفيس احتياج به خدمات خاص تري دارند قبل از انجام كار با شما در رابطه با هزينه آن توافق خواهد شد.

 


رزرو آنلاين قاليشويي تمام اتوماتيك:


اين امكان براي تمامي افراد وجود دارد كه در صورت نداشتن وقت كافي براي مراجعه حضوري به كارخانه قاليشويي با مراجعه به سايت به صورت آنلاين درخواست خود را رزرو كرده و پرسنل قاليشويي برف شادمهر نيز در كوتاه‌ ترين زمان ممكن درخواست شما را بررسي كرده و با يك تلفن و در صورت رضايت به مكان مورد نظر مراجعه كرده و فرش‌ هاي شما را به كارخانه منتقل مي ‌كنند. لازم است بار ديگر بيان كنيم كارخانه شستشوي تمام اتوماتيك قاليشويي برف شادمهر از اين امكان برخوردار مي باشد كه با به روزترين دستگاه هاي دنيا فرش هاي شما را شستشو داده بدون آن كه كوچكترين آسيب به تار و پود فرش ‌ها وارد شود.


همچنين علاوه بر رزرو آنلاين مشتريان مي توانند با شماره قاليشويي تمام اتوماتيك برف شادمهر در منطقه خود تماس گرفته و در رابطه با نرخ قاليشويي و ساير موارد سوال هاي خود را بپرسند.


شستشوي فرش با دستگاه اتوماتيك:


لازم به ذكر است اين نكته را بيان كنيم شستن فرش هاي شما به روش اتومات هيچ گونه آسيب و مشكلي را براي فرش ها به وجود نخواهند آورد دليل آن هم وجود مواد پلاستيكي در داخل تار و پود فرش مي باشد كه از رنگ پس دادن فرش جلوگيري خواهد كرد. تمامي اين موارد در نهايت باعث خواهد شد شست و شوي فرش شما در زمان كمتر و در نهايت پاكيزگي آن را به مشتريان تحويل بدهند.


 

روانشناس جنت آباد


در مطالب فوق نيز به اين نكته اشاره كرديم فرش هاي دستبافت از اهميت بسيار بالايي برخوردار بوده و لازم است هنگام مراجعه به كارخانه حتماً قدمت و ميزان سلامت آن راه به كاركنان كارخانه اطلاع دهيد. در صورتي كه ميزان پوسيدگي فرش بسيار زياد باشد شستشوي آن با دستگاه اتوماتيك خودداري مي ‌كنند چرا كه ممكن است آسيب ببيند و حتماً لازم است كه به صورت دستي شسته شود، اما اگر باز هم مي ‌خواهيد اين كار توسط كارخانه هاي قالي شويي انجام شود به شما پيشنهاد مي دهيم كه حتماً قاليشويي برف شادمهر را در اولويت انتخاب خود قرار دهيد چرا كه مي توانند با كنترل كردن قدرت شستشوي دستگاه و همچنين در نظر گرفتن ميزان مواد شوينده به بهترين نحو ممكن فرش شما را شسته و در نهايت پاكيزگي و سلامت تحويل دهند.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۳۵:۴۴ توسط:ادمين موضوع:

از تأسيس تعاوني قالي بافي براي اشتغالزايي تا تربيت ۴۰ حافظ قرآن

وقتي بسيجيان شاهم آباد انار براي اشتغال و جهاد فرهنگي گام بر مي دارند؛
از تأسيس تعاوني قالي بافي براي اشتغالزايي تا تربيت ۴۰ حافظ قرآن



عظيمه پور سالاري در خصوص اقدامات پايگاه سميه شاهم آباد شهرستان انار گفت: اقدام به تأسيس تعاوني چند منظوره قالي بافي نقش چين بعثت شاهم آباد را در سال 1397 داشته ايم و در كنار اين تعاوني كارگاه خياطي زيبا دوزان ثامن را تأسيس كرده ايم و در زمينه جهاد فرهنگي تربيت 40 حافظ قرآن در سطوح كل و جز قرآن را داشته ايم.
به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ عظيمه پور سالاري در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به اينكه پايگاه سميه شاهم آباد شهرستان انار در سال 1385 آغاز به فعاليت كرده است، گفت: در اين پايگاه توسعه و تقويت حلقه هاي صالحين را داشته ايم تا بتوانيم با فعاليت پايگاه و محله برخي اقدامات را انجام دهيم كه از جمله آن مي توان به بافت قالي اشاره داشت كه درآمد حاصل از فروش اين قالي ها صرف كمك هاي مؤمنانه، تعمير و ساخت مسجد روستا و كمك هزينه تأمين جهيزيه براي زوج هاي جوان شده است.

جانشين فرماندهي پايگاه سميه شاهم آباد شهرستان انار ادامه داد: تربيت 40 حافظ قرآن را داشته ايم؛ همچنين در انجام طرح شهيد سليماني نيروهاي ما توانستند همكاري تنگاتنگ با مراكز بهداشت در زمينه غربالگري و واكسيناسيون داشته باشند.


وي بيان كرد: ارتقا روحيه انفاق، مواسات و كمك هاي مؤمنانه را مد نظر قرار داده ايم و در اين زمينه توانستيم 400 بسته كمك معيشتي غذايي، دارويي و لوازم التحرير را بين نيازمندان توزيع كنيم.


پور سالاري با اشاره به برگزاري دو طرح سفره مهرباني و چهارشنبه امام رضايي و با بيان اينكه در اين دو طرح نذورات و خيرات مردم، صرف كارهاي مهم و مشكلات روستا مي شد، اظهار كرد: شاهد كاهش طلاق در جامعه هدف بوديم كه اين مهم به دليل مشاوره قضايي و مشاوره خانواده اي بود كه در پايگاه صورت گرفت.


جانشين فرماندهي پايگاه سميه شاهم آباد شهرستان انار تصريح كرد: در زمينه توجه به اقتصاد مقاومتي، راه اندازي صندوق هاي مردم يار را داشته ايم كه در حال حاضر پنج صندوق فعال است و همچنين راه اندازي كانون اجتماعي قرض الحسنه رسالت را براي وام دهي به جوانان در زمينه اشتغالزايي انجام داده ايم.


وي اظهار كرد: تعاوني چند منظوره قالي بافي نقش چين بعثت شاهم آباد را در سال 1397 تأسيس كرديم كه در آن زمان براي هشت نفر و هم اكنون براي سي نفر اشتغالزايي ايجاد شده است و در كنار اين تعاوني، كارگاه خياطي زيبا دوزان ثامن را در شهريور ماه امسال راه اندازي كرده ايم كه در اين كارگاه براي هشت نفر اشتغال مستقيم و براي دو نفر اشتغال غير مستقيم ايجاد شده است.



پور سالاري در پايان خاطر نشان كرد: از ديگر فعاليت ها اين پايگاه مي توان به فعال كردن كانون هلال احمر در روستا، عضويت شش خواهر از پايگاه سميه شاهم آباد در طرح خادمياران رضوي و ايجاد دارالقرآن براي سنين مختلف اشاره داشت.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۵۳:۳۶ توسط:ادمين موضوع:

۵ هزار قالي‌باف، عضو صندوق بيمه روستاييان آذربايجان‌غربي هستند

۵ هزار قالي‌باف، عضو صندوق بيمه روستاييان آذربايجان‌غربي هستند
اروميه- ايرنا- مدير صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير آذربايجان‌غربي گفت: تاكنون حدود پنج هزار قالي‌باف در اين استان به عضويت اين صندوق درآمده‌ كه با تحقق اين امر، اميد به آينده آنان در خصوص استفاده از مزاياي بيمه افزايش يافته است.

يونس معزز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ۷۲ هزار قالي‌باف در آذربايجان‌غربي فعال هستند كه از اين تعداد، تنها ۱۵ هزار نفر در قالب تامين اجتماعي بيمه بوده و بقيه مي‌توانند در صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير بيمه شوند.

وي ادامه داد: قالي‌باف‌ها هم به جمع مشمولان اين صندوق اضافه شده‌اند و امكان پرداخت حق بيمه در اين صندوق براي آنان فراهم است.

مدير صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير آذربايجان‌غربي گفت: همچنين برخي قاليبافان بر اساس شغل اظهار شده فردي به عنوان قالي‌باف شناخته شده و تاكنون در اين بخش نيز بيش از هفت هزار نفر تحت پوشش اين صندوق قرار گرفته اند.

معزز اضافه كرد: اين صندوق آماده بيمه قالي‌بافان در سراسر آذربايجان‌‎غربي است.

وي ادامه داد: افرادي كه قصد انتقال بيمه از تامين اجتماعي به اين صندوق را دارند، مي‌توانند اين امر را انجام داده و ادامه حق بيمه خود را در اين صندوق پرداخت كنند.

به گزارش ايرنا، صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير در سال ۱۳۸۴ با مصوبه هيات دولت و به منظور حمايت از روستاييان و عشاير و كشاورزان در ايران تاسيس شد تا اين اقشار نيز زيرپوشش حمايت‌هاي اجتماعي قرار گيرند.

اين صندوق يكي از صندوق‌هاي چهارگانه و زيرمجموعه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است و رويكرد آن ارائه خدمات بيمه اجتماعي بلندمدت به كشاورزان، روستاييان و عشاير در بخش‌هاي مستمري بازنشستگي، از كارافتادگي و فوت است.

اطلاعات مربوط به صندوق بيمه اجتماعي روستاييان از طريق دهياري‌ها، بهورزان خانه‌هاي بهداشت، ستادهاي راهبردي شهرستاني شامل فرمانداري‌ها، بخشداري‌ها، ادارات جهادكشاورزي، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش تامين مي‌شود.

علاوه‌بر روستاييان و عشاير كاركنان شركت‌هاي فني مهندسي و شبه كشاورزي مستقر در روستاها و شهرهاي زير ۲۰ هزار نفر و كاركنان شركت‌هاي نظام دامپزشكي نيز مي‌توانند تحت پوشش اين صندوق قرار گيرند.

تمامي روستاييان و عشاير و كشاورزان غيرساكن كه بالاي ۱۸ سال سن دارند، مي‌توانند با مراجعه به كارگزاري‌ها خودشان را تحت پوشش اين صندوق قرار دهند تا بتوانند در زمان تهديد معيشت خانواده با عزت و كرامت از مزيت‌هايي كه صندوق فراهم كرده است، استفاده كنند.


۱۲۹ هزار نفر در آذربايجان‌غربي در اين صندوق بيمه شده‌اند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۵۳:۰۰ توسط:ادمين موضوع: